Grāmatu izdevējam "Jumava" jauns nodrošinājums

26.05.2023 06:24:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings informē, ka ar Valsts ieņēmumu dienesta lēmumu grāmatu izdevējam SIA “Jumava” piemērots pamatkapitāla samazināšanas aizliegums, kā arī reģistrēta aizlieguma atzīme komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai. Lursoft izziņā redzams, ka uzņēmumam jau no 2019. gada maija ir spēkā vēl viens Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu parādu piedziņas piemērots aizliegums.

Uz š.g. 23. maiju SIA “Jumava” bija uzkrājusi 33,92 tūkst. EUR lielu nodokļu parādu. Lursoft dati rāda, ka nodokļu parādi grāmatu izdevējam reģistrēti ilgstoši jau vairāku gadu garumā.

Jānorāda, ka nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā SIA “Jumava” aizvadītajā gadā samaksājusi 54,76 tūkst. EUR, no tiem 21,19 tūkst. EUR veidoja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un 12,90 tūkst. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

Salīdzinot ar citiem grāmatu izdevējiem, SIA “Jumava” gadījumā vidējās nodokļu iemaksas uz vienu darbinieku pērn bijušas ievērojami mazākas. Lursoft aprēķinājis, ka valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās grāmatu izdevēji pērn vidēji uz vienu strādājošo samaksājuši 4,18 tūkst. EUR, kamēr SIA “Jumava” gadījumā tie bija 1,93 tūkst. EUR. Līdzīga situācija ir arī ar iedzīvotāju ienākuma nodokli, kas vidēji uz vienu darbinieku nozarē bija 3,13 tūkst. EUR, savukārt SIA “Jumava” – 1,17 tūkst. EUR.

Jurim Visockim un Džailai Grēnai piederošā SIA “Jumava” pārskatu par saimniecisko darbību 2022. gadā vēl nav iesniegusi, taču 2021. gadā grāmatu izdevējs apgrozīja 416,66 tūkst. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 41,65 tūkst. EUR peļņu.