"Fazer Latvija" ražošanas apjomi pērn saglabājās 2021. gada līmenī

30.05.2023 05:11:00

Maizes ražotājs SIA “Fazer Latvija” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka 2022. gadā, vadoties no AC Nielsen tirgus pētījuma datiem, uzņēmuma tirgus daļa svaigi iepakotas maizes kategorijā Latvijā pārsniedza 21%. Tas SIA “Fazer Latvija” nodrošina stabilu pozīciju maizes tirgū. “Neskatoties uz ģeopolitiskajiem un ekonomiskajiem izaicinājumiem, kā arī uz arvien krītošo maizes patēriņu, uzņēmuma kopējais apgrozījums 2022. gadā, salīdzinot ar 2021. gadu, ir pieaudzis par 21%,” lasāms SIA “Fazer Latvija” vadības ziņojumā.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2022. gadā SIA “Fazer Latvija” apgrozījums, salīdzinot ar gadu iepriekš, audzis par 19%, sasniedzot 32,2 milj. EUR. Neskatoties uz apgrozījuma kāpumu, maizes ražotājs aizvadīto gadu noslēdzis ar 65,5 tūkst. EUR zaudējumiem (2021. gadā SIA “Fazer Latvija” strādāja ar 476,3 tūkst. EUR peļņu).

“2022. gada sākumā samazinājās Covid-19 ietekme uz darbību, taču pasaules ģeopolitiskās nestabilitātes iespaidā ievērojami palielinājās nepieciešamo izejvielu cenas. Tika veikta virkne pasākumu, lai reaģētu uz nestabilo situāciju izejvielu tirgū, kontrolējot izdevumus un monitorējot tirgus tendences,” skaidro SIA “Fazer Latvija”. Pērn uzņēmuma ražošanas apjomi saglabājās 2021. gada līmenī.

SIA “Fazer Latvija” pagājušajā gadā veica investīcijas, lai stiprinātu energoneatkarību. Pērn aprīlī ražotnē arī noslēgts būtisks investīciju posms, un darbu uzsāka jauna ražošanas līnija, kurā investēti 3,8 milj. EUR. Arī 2023. gadu SIA “Fazer Latvija” sācis ar plāniem par uzņēmuma produktivitātes paaugstināšanu.

Lursoft dati rāda, ka Ogrē reģistrētais SIA “Fazer Latvija” pagājušajā gadā ar darba vietām nodrošināja 289 darbiniekus. Maizes ražotājs nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2022. gadā samaksājis nepilnus 3 milj. EUR, no tiem 1,4 milj. EUR veidoja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, bet 0,6 milj. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

SIA “Fazer Latvija” kapitāldaļu turētājs ir somu Fazer Bakeries Ltd.