Krievijas “Transņefteprodukt” vairs nav "LatRosTrans" līdzīpašnieks

01.06.2023 06:55:00

Lursoft datu bāzē pieejamā informācija liecina par izmaiņām SIA “LatRosTrans” kapitāldaļu turētājos. Pēdējos gados SIA “LatRosTrans” kapitāldaļu turētāji bijuši AS “Latvijas Kuģniecība”, kas līdz 2019. gada beigām bija zināma ar nosaukumu AS “Ventspils nafta” (66%), un Maskavā reģistrētais AS “Transņefteprodukt” (34%), taču līdz ar izmaiņām š.g. maija beigās par SIA “LatRosTrans” vienīgo kapitāldaļu turētāju kļuvusi AS “Latvijas kuģniecība”. Lursoft izpētījis, ka šobrīd Krievijas uzņēmumam AS “Transņefteprodukt” vairs nepieder kapitāldaļas nevienā no Latvijā reģistrētajiem uzņēmumiem.

Lursoft dati atklāj, ka AS “Latvijas kuģniecība” pieder arī IT nozarē strādājošais SIA “LSC IT” un 17,20% no SIA “Ventspils ekspedīcija” kapitāldaļām.

Lursoft izpētījis, ka SIA “LatRosTrans” valdē un padomē amatus ieņem ārvalstnieki. Jau kopš 2015. gada SIA “LatRosTrans” vienīgā valdes amatpersona ir Dmitry Barkov no Krievijas, savukārt padomē amatus ieņem gan Baltkrievijas, gan Krievijas un arī Lielbritānijas valstspiederīgie.

Naftas produktu tranzīta pakalpojumu sniedzējs SIA “LatRosTrans” pārskatu par 2022. gadu vēl nav iesniedzis, taču Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka pēdējos gados uzņēmums piedzīvojis apgrozījuma kritumu. Piemēram, vēl 2017. gadā tas apgrozīja vairāk nekā 10 milj. EUR, taču 2020. gadā tā apgrozījums bija sarucis līdz 5,37 milj.EUR, savukārt 2021. gadā – līdz 1,89 milj. EUR. Gan 2020., gan arī 2021. gadā SIA “LatRosTrans” strādāja ar zaudējumiem.

Valsts ieņēmumu dienesta sniegtā informācija liecina, ka uz š.g. 29. maiju SIA “LatRosTrans” bija uzkrājis 94,64 tūkst. EUR lielu nodokļu parādu.