Rīgas namu pārvaldniekam pērn izdevies sasniegt augstāko maksājumu disciplīnas rādītāju uzņēmuma vēsturē

09.06.2023 11:52:00

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” apgrozījums 2022. gadā bijis 61,97 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn apsaimniekotāja apgrozījums palielinājies par 0,37 milj. EUR. Iesniegtajā gada pārskatā norādīts, ka no SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” gūtajiem ieņēmumiem 79% veidoja dzīvojamo un nedzīvojamo māju pārvaldīšanas pakalpojumi, 20% - plānoto remontdarbu izpilde, bet 1% nodrošināja pārējie sniegtie pakalpojumi. Jānorāda, ka 2022. gadu SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” noslēdza ar 4,54 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Pagājušajā gadā SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” izdevies sasniegt augstāko maksājumu disciplīnas rādītāju uzņēmuma vēsturē, t.i., rēķinu apmaksu noteiktajā termiņā veikuši teju 85% klientu. 2022. gadā darbs ar debitoru parādiem stiprināts, izveidojot datu analītikas segmentu, tādā veidā uzlabojot debitoru pārvaldību.

“2022. gadā uzņēmums saskārās ar vairākiem izaicinājumiem: izmaksu pieaugumu, atsevišķu piegāžu un pakalpojumu iepirkuma līgumu pārrāvumiem, kā arī vispārīgo materiālu un darba spēka izmaksu pieaugumu, kā rezultātā kavējās atsevišķu darbu veikšana. Pieaugošās inflācijas rezultātā, uzņēmējiem bija grūti prognozēt cenas, līdz ar to tie nepiedalījās iepirkumos vai neuzturēja iepriekš izteiktos cenu piedāvājumus. 2022. gadā uzņēmums strādāja pie tā, lai minimizētu šo apstākļu negatīvo ietekmi, kā rezultātā izdevās noturēt veikto darbu apmēru tuvu iepriekšējā gada līmenim, tomēr neizdevās panākt plānoto būtisko pieaugumu,” teikts SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” vadības ziņojumā.

2022. gada izskaņā SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” pārvaldīšanā bija vairāk nekā 3,7 tūkstoši māju/ būvju ar kopējo platību 7,5 milj. m2. Aizvadītajā gadā SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” veica remontdarbus 2197 dzīvojamās mājās par kopumā 14,4 milj. EUR, tostarp 5,3 milj. EUR vērtībā veikti ēku konstruktīvo elementu remonti, 3 milj. EUR vērtībā elektroapgādes elementu un liftu remonti, 2,7 milj. EUR vērtībā siltumapgādes sistēmu remonti un 2,1 milj. EUR vērtībā ūdensvada un kanalizācijas remontdarbi.