McDonald’s restorānu apgrozījums audzis par 30,56%

14.06.2023 06:53:00

SIA “Premier Restaurants Latvia”, kuram pieder ātrās apkalpošanas restorāni McDonald’s, kā arī uzņēmums veic preču un izejvielu piegādi saistītiem uzņēmumiem Igaunijā un Lietuvā, 2022. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 66,14 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 30,56%, savukārt tā peļņa, salīdzinot ar 2021. gadu, teju dubultojusies, sasniedzot jau 3,25 milj. EUR pēc nodokļu nomaksas. “Ieņēmumu pieaugumu nodrošināja uzņēmuma veiksmīga darbības uzlabošanās pēc Covid-19 pandēmijas ietekmes. Piegādes saistītiem uzņēmumiem Igaunijā un Lietuvā palielinājās atbilstoši lielākam pieprasījumam šajās valstīs,” teikts SIA “Premier Restaurants Latvia” vadības ziņojumā.

2022. gadā McDonal’s restorāni turpināja strādāt ar izaicinājumiem sarežģītā vidē, ko izraisīja sarežģītā ģeopolitiskā vide un augstie inflācijas rādītāji. Pērn uzņēmumam izdevās uzlabot darbības rezultātus un klientu interesi par tās produktiem. Ievērojama uzmanība tika veltīta McDonald’s zīmola uzticības stiprināšanai.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Premier Restaurants Latvia” šobrīd reģistrētas 55 aktīvas struktūrvienības, to vidū ietilpst arī ātrās ēdināšanas restorāniem piesaistītās mobilās aplikācijas “Bolt Fod” un “Wolt”. Pērn uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 9,87 milj. EUR, tostarp 2,94 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 1,35 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. SIA “Premier Restaurants Latvia” aizvadītajā gadā bija darba devējs 837 darbiniekiem. Jānorāda, ka, salīdzinot ar citiem restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumu sniedzējiem, SIA “Premier Restaurants Latvia” aizvadītajā gadā veicis augstākas nodokļu iemaksas uz darbinieku nekā nozarē vidēji.