“E. Gulbja laboratorija” prognozē apgrozījuma kritumu arī šogad

22.06.2023 06:22:00

SIA “E. Gulbja laboratorija” 2022. gadā apgrozījusi 62,09 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 8 milj. EUR peļņu, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Pēc tam, kad 2021. gadā, līdz ar iesaistīšanos Covid-19 analīžu nodrošināšanā, SIA “E. Gulbja laboratorija” uzrādīja strauju apgrozījuma un peļņas kāpumu, pērn abi rādītāji sarukuši. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka SIA “E. Gulbja laboratorija” apgrozījums 2022. gadā bijis par 19% mazāks nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa – par 60% mazāka. Peļņas samazinājuma iemesls pērn bijis straujš Covid-19 testēšanas apjomu samazinājums valstī. Neskatoties uz to, uzņēmuma finansiālais stāvoklis ir stabils, jo līdz ar testēšanas apjomu kritumu ir strauji kritušies arī testu veikšanas izdevumi. Jānorāda, ka 2022. gadā SIA “E. Gulbja laboratorija” apkalpojusi 2,1 miljonu pacientu, kas ir par 38% mazāk nekā 2021. gadā. Ņemot vērā, ka lielais apgrozījuma pieaugums iepriekšējos gados bijis galvenokārt tieši uz Covid-19 analīžu rēķina, SIA “E. Gulbja laboratorija” šogad sagaida apgrozījuma kritumu.

SIA “E. Gulbja laboratorija” kopumā ir 73 filiāles visā Latvijas teritorijā. Lursoft dati rāda, ka 2022. gadā uzņēmumā strādāja 418 darbinieki. SIA “E. Gulbja laboratorija” pērn nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājusi 10,28 milj. EUR.

Uzņēmums plāno paplašināt un attīstīt savu darbību, izmantojot pēdējos sasniegumus medicīnas jomā, sevišķi molekulārās bioloģijas nozarē. Tāpat arī SIA “E. Gulbja laboratorija” paredzējusi turpināt paplašināt zinātnisko pētījumu darbus un piedalīties Latvijas valdības virzītajā e-veselības projektā.

Pērn SIA “E. Gulbja laboratorija” pabeigusi būvniecību Brīvības gatvē 366, Rīgā. Šī paplašināšanās turpinās veicināt uzņēmuma attīstību.

1993. gadā reģistrētās SIA “E. Gulbja laboratorija” dalībnieki ir Biruta Bandere, Didzis Gavars un Egils Gulbis.