"Poliurs" šogad cer sasniegt 38 milj. EUR apgrozījumu

22.06.2023 06:42:00

Rūpnieciski izolēto cauruļu un polimēru materiālu cauruļu, kā arī profilveida izstrādājumu ražotājs SIA “Poliurs” 2022. gadā sasniedzis 32,4 milj. EUR apgrozījumu, pārsniedzot plānoto apjomu. Lursoft dati rāda, ka uzņēmuma apgrozījums, salīdzinot ar gadu iepriekš, audzis par 72,05%, bet peļņa teju dubultojusies, pēc nodokļu nomaksas sasniedzot 4,2 milj. EUR. Šogad uzņēmums plāno sasniegt 38 milj. EUR apgrozījumu.

Iesniegtajā gada pārskatā SIA “Poliurs” norādījis, ka lielākie realizācijas apjomi 2022. gadā bijuši Zviedrijā, Dānijā un Spānijā, turpinoties veiksmīgai sadarbībai ar esošajiem pasūtītājiem. “2022. gadā pabeigta uzņēmuma ražotās produkcijas sertifikācija pārdošanai Francijas tirgū. Tajā sasniegts straujākais pieaugums attiecībā pret 2021. gadu,” norādījis SIA “Poliurs”, piebilstot, ka uzsākta arī sadarbība ar jauniem pasūtītājiem Lielbritānijā un Ungārijā.

2022. gadā Krievijas iebrukums Ukrainā saasinājis situāciju reģionā, radot slogu ekonomiskajai situācijai. Neskatoties uz jaunajiem apstākļiem, SIA “Poliurs” turpinājis ražošanas procesu pilnveidi, iegūstot saimnieciskās darbības efektivitātes kāpumu. Pērn SIA “Poliurs” pilnveidojis tehnoloģiskos risinājumus un paaugstinājis darba ražīguma rādītājus. Turpināta arī plānveida nolietoto ražošanas iekārtu aizvietošana ar jaunām, izveidotas papildu noliktavas platības materiālu un produkcijas racionālai izvietošanai.

Plānojot turpmāko attīstību, uzņēmums iegādājies esošajai teritorijai pieguļošās zemes platības un izstrādājis būvniecības ieceres projekta dokumentāciju jaunam cauruļu izolēšanas ceham, kuru plānots nodot ekspluatācijā 2023. gada nogalē. Uzņēmums arī pasūtījis iekārtas jaunajam ceham.

Jelgavas novada Ozolniekos reģistrētais SIA “Poliurs” dibināts 1995. gadā. Pērn uzņēmumā strādāja 91 darbinieks.