Rehabilitācijas centram "Vaivari" pērn 20,9 milj. EUR apgrozījums

28.06.2023 07:24:00

VSIA “Nacionālais rehabilitācijas centrs “Vaivari”” 2022. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 20,9 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn rehabilitācijas centra apgrozījums palielinājies par 15,12%. Jānorāda, ka aizvadītā gada apgrozījuma rezultāts ir augstākais visā VSIA “Nacionālais rehabilitācijas centrs “Vaivari”” pastāvēšanas vēsturē. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka apgrozījuma pieaugums galvenokārt skaidrojams ar lielāku saņemto valsts finansējumu rehabilitācijas pakalpojumu un tehnoloģisko pamatlīdzekļu funkcijas nodrošināšanai.

Neskatoties uz VSIA “Nacionālais rehabilitācijas centrs “Vaivari”” apgrozījuma pieaugumu, rehabilitācijas centra peļņa 2022. gadā samazinājusies līdz 655,98 tūkst. EUR pēc nodokļu nomaksas. “Gada pirmajā ceturksnī uzkrātie zaudējumi ir veiksmīgi nosegti, būtiski palielinoties sniegto veselības aprūpes pakalpojumu apjomam epidemioloģiskās situācijas un lielāka apkalpoto pacientu skaita rezultātā,” norādījis VSIA “Nacionālais rehabilitācijas centrs “Vaivari””. Pērn gūto peļņu tiek rekomendēts novirzīt rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanā izmantojamās infrastruktūras pilnveidošanai.

Pārskata gadā par teju 1,6 milj. EUR palielināts VSIA “Nacionālais rehabilitācijas centrs “Vaivari”” pamatkapitāls ar mērķi realizēt augstas gatavības projektus. Šo projektu ietvaros pārskata gadā ir pabeigta 1. nodaļas vienkāršotā atjaunošana un uzsākta jaunas ambulatorās ēkas projektēšana.

2022. gadā VSIA “Nacionālais rehabilitācijas centrs “Vaivari”” bija darba devējs 497 darbiniekiem. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka rehabilitācijas centrs aizvadītajā gadā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājis 2,75 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 1,44 milj. EUR. Pērn rehabilitācijas centrs savu darbinieku atlīdzībai un ar to saistītajiem izdevumiem novirzījis 10,36 milj. EUR jeb 56% no visiem saimnieciskās darbības nodrošināšanas izdevumiem.