Kravu pārvadātājs "Kreiss" sasniedzis jaunu apgrozījuma un peļņas rekordu

29.06.2023 09:17:00

Kravu pārvadātājs SIA “Kreiss” 2022. gadā turpinājis pārskatīt iekšējos procesus un strādājis pie iekšējās efektivitātes paaugstināšanas, samazinot visu operatīvo izmaksu īpatsvaru par 2%.

Iesniegtajā gada pārskatā SIA “Kreiss” norādījis, ka 2022. gada pirmajā pusē Eiropas un skandināvu valstu uzņēmumu darbību ierobežojumu rezultātā SIA “Kreiss” brīžiem bija nestabils un nenoteikts pārvadājumu apjoms. Pārvadājumu plūsmu un virzienus ietekmēja arī Krievijas iebrukums Ukrainā.

Salīdzinot ar 2021. gadu, kad SIA “Kreiss” apgrozīja 167,22 milj. EUR, pērn uzņēmuma apgrozījums audzis par 26,22%, sasniedzot 211,06 milj. EUR. Līdz ar apgrozījumu palielinājusies arī SIA “Kreiss” peļņa, kas pagājušajā gadā sasniegusi 25,56 milj. EUR pēc nodokļu nomaksas. Balstoties uz Lursoft Multi atskaites datiem, aizvadītā gada apgrozījuma un peļņas rezultāts ir augstākie visā SIA “Kreiss” darbības vēsturē.

Pagājušajā gadā SIA “Kreiss” nodibinājis meitas uzņēmumu Vācijā, kā arī iegādājies 100% uzņēmuma  kapitāldaļas Lielbritānijā, tādējādi turpinot uzsākto kursu uz pamatdarbības efektivizēšanu.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka 2022. gadā SIA “Kreiss” darbinieku skaits pieaudzis līdz 2532. Uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās pērn samaksājis 11,59 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 5,46 milj. EUR.

Šī gada pirmajos mēnešos SIA “Kreiss” realizējis savu plānu iepirkt jaunu tehniku, atjaunojot un papildinot savu autoparku. Paralēli notiek arī lietotās tehnikas tirdzniecība. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Kreiss” norādījis, ka šogad tas plāno palielināt apgrozījumu, piesaistot jaunus klientus ar regulāriem, pastāvīgiem un apjomīgiem pasūtījumiem. Uzņēmums arī paredzējis turpināt iesākto darbu biznesa procesu uzlabošanā un efektivitātes celšanā, kā arī turpināt IT risinājumu izstrādi procesu optimizācijai, datu digitalizācijai un datu apstrādes automatizācijai.

Mārupes novadā reģistrētais kravu pārvadājumu uzņēmums SIA “Kreiss” dibināts 1994. gadā. Lursoft dati rāda, ka SIA “Kreiss” kapitāldaļu turētājs ir AS “Honor Invest”, savukārt patiesie labuma guvēji – Andrejs Kuzņecovs un Sergejs Zaļizko.