"Piebalgas alus" pērn realizējis 3,5 milj. litru lielu dzērienu apjomu

30.06.2023 10:02:00

Alus un kvasa ražotājs SIA “Piebalgas alus” 2022. gadā apgrozījis 2,32 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Pārskata gadu ražotājs noslēdzis ar 1,28 tūkst. EUR zaudējumiem. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā aizvadītajā gadā samaksājis 527,09 tūkst. EUR.

Pērn SIA “Piebalgas alus” realizēja 3,5 miljonus litru lielu dzērienu apjomu, kas ir par 13% vairāk nekā 2021. gadā. Pārskata gadā uzņēmums turpināja ieguldījumus ražošanas procesu uzlabošanā un energoefektivitātē. Tāpat tika pilnveidota ražošanas plānošana, lai spētu reaģēt uz pieprasījuma svārstībām un pieaugošo apjomu.

Jāatgādina, ka ar 2021. gada 1. jūniju uzņēmuma īpašumtiesības pārņēma AS “Cēsu Alus”. Aizvadītajā gadā ar mātes uzņēmuma palīdzību ir pilnveidota SIA “Piebalgas alus” kvalitātes vadības sistēma. Pērn arī veiktas investīcijas, lai uzlabotu laboratoriskos pētījumus un nodrošinātu produkcijas nemainīgu kvalitāti, nekaitīgumu un drošumu. Liela uzmanība tiek pievērsta nepārtrauktai ražotnes tehnoloģisko procesu uzlabošanai, kā arī procesu un datu uzskaites sistēmu pilnveidošanai. Ilgtermiņa investīciju programmas ietvaros pērn SIA “Piebalgas alus” ieguldīti 189 tūkst. EUR.

Sekojot ilgtermiņa investīciju programmai, arī 2023. gadā SIA “Piebalgas alus” turpinās veikt ieguldījumus ražošanas attīstībā un energoefektivitātes uzlabojumos ražošanas procesos. 2023. gadā plānots izmantot uzņēmuma ražošanas jaudas, lai palielinātu ražošanas un pārdošanas apjomus caur mātes kompānijas izplatīšanas kanālu.