"Medilink" 2022. gadā strādājis ar apgrozījuma un peļņas kritumu

03.07.2023 06:50:00

SIA “Medilink”, kas nodarbojas ar medicīnas iekārtu un preču tirdzniecību, kā arī pārdoto iekārtu apkalpošanu, 2022. gadā piedzīvojis gan apgrozījuma, gan peļņas kritumu. Uzņēmums pagājušajā gadā apgrozīja 8,75 milj. EUR, kas ir par 35,15% mazāk nekā gadu iepriekš, pārskata gadu noslēdzot ar 2,2 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Uzņēmums nodokļu iemaksās valsts kopbudzētā pērn samaksājis 2,84 milj. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Medilink” norādījis, ka 2022. gadā, līdz ar Covid-19 pandēmijas beigām, samazinājās pieprasījums pēc medicīnas precēm, individuālajiem aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļiem. Pieprasījuma samazinājums arī radījis SIA “Medilink” apgrozījuma kritumu.

Šogad SIA “Medilink” plāno 10% apgrozījuma pieaugumu. Uzņēmums plāno atrast jaunus piegādātājus un paplašināt preču klāstu. Īpaša uzmanība tiks veltīta apkalpojamo laboratorijas iekārtu skaita palielināšanai un laboratorijas preču tirdzniecības paplašināšanai.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Medilink” reģistrēts 2008. gadā un pieder Zaigai Gadzjus-Rancānei, Zanei Gorbunovai, Andai Kelvejai un Aijai Nesaulei. Aizvadītajā gadā SIA “Medilink” bija darba devējs 49 darbiniekiem.