Mazumtirgotājs "LPB" sasniedzis jaunu apgrozījuma rekordu

05.07.2023 09:03:00

Mazumtirgotāja AS “LPB” apgrozījums 2022. gadā palielinājies līdz 47,84 milj. EUR, savukārt tā peļņa pēc nodokļu nomaksas sasniedza 2,26 milj. EUR. Aizvadītā gada apgrozījums ir augstākais visā uzņēmuma darbības vēsturē, liecina Lursoft Multi atskaites dati.

Jānorāda, ka tirgotājs nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2022. gadā samaksājis 5,35 milj. EUR, tostarp 1,98 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,91 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Aizvadītajā gadā AS “LPB” tīklā strādāja 39 pārtikas veikali, 1 tirdzniecības stends un 2 kafejnīcas. Saimniecisko darbību veica arī maizes ceptuve Priekulē un LPB Konditoreja. Lursoft pieejamie dati liecina, ka pērn AS “LPB” ar darba vietām nodrošināja 564 darbiniekus.

Šogad AS “LPB” paredzējusi uzlabot preču sortimentu, apkalpošanas kvalitāti un palielināt saimnieciskās darbības rentabilitāti pārtikas mazumtirdzniecības veikalos. Tāpat arī uzņēmums iecerējis optimizēt mazumtirdzniecību un turpināt palielināt tirgus daļu konditorejas ražošanā. Iesniegtajā vadības ziņojumā AS “LPB” norādījusi, ka plāno arī atvērt jaunus pārtikas veikalus.

AS “LPB” reģistrēta 1992. gadā. Liepājā reģistrētā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja ir Elīna Ļaudama, savukārt valdes locekļu amatus ieņem Guntis Ēvalds, Daiga Feldmane un Monta Roga.