Energofirma "Jauda" pērn strādājusi ar 1,34 milj. EUR peļņu

07.07.2023 06:19:00

AS “Energofirma “Jauda”” 2022. gadā palielinājusi apgrozījumu līdz 18,54 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir pieaugums par 38,9%. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 87% no AS “Energofirma “Jauda”” apgrozījuma 2022. gadā veidoja ieņēmumi no uzņēmuma saražotās produkcijas pārdošanas, kur lielākās produkcijas grupas pēc apgrozījuma bija sadalnes, metāla izstrādājumi un kompaktās transformatoru apakšstacijas.  Jānorāda, ka eksporta apgrozījums kopējā apgrozījuma audzis no 27% gadu iepriekš līdz 37% pērn. AS “Energofirma “Jauda”” produkcija galvenokārt eksportēta uz Norvēģiju un Nīderlandi.

Pēc tam, kad 2021. gadā uzņēmums strādājis ar 453,95 tūkst. EUR zaudējumiem, pagājušais gads noslēgts ar 1,34 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Lursoft dati rāda, ka AS “Energofirma “Jauda”” pagājušajā gadā ar darba vietām nodrošināja 161 darbinieku. Uzņēmums nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā 2022. gadā samaksājis 2,4 milj. EUR.

Kopš 2021. gada pieredzes ar Covid-19 un tam sekojošā pasaules tirgus satricinājuma, kas atsaucās uz izejmateriālu iepirkumu cenām un to pieejamību, AS “Energofirma “Jauda”” piesardzīgi izvērtē ilgtermiņa līgumus, īpaši akcentējot nepieciešamību pēc līguma punkta, kas paredzētu cenu indeksāciju. Tieši šis aspekts ļāvis uzņēmumam operatīvi reaģēt uz nākošo pasaules satricinājumu – Krievijas karadarbību Ukrainā –, kas arī tiešā mērā atsaucās uz izejmateriālu tirgus cenām, jo īpaši metāla cenām, kas ir ļoti nozīmīga AS “Energofirma “Jauda”” ražotās produkcijas sastāvdaļa, dažās produktu grupās sasniedzot pat 75% no kopējām materiālu izmaksām.

2023. gadā AS “Energofirma “Jauda”” vadība plāno turpināt iesākto un kāpināt apgrozījumu. To plānots panākt, uzņēmumam turpinot attīstīt eksporta tirgus īpatsvaru pret kopējo apgrozījumu, tādējādi mazinot riskus un paplašinot ieņēmumu avotus.