"Belam-Rīga" palielinājis apgrozījumu līdz 23,14 milj. EUR

13.07.2023 06:45:00

Telekomunikāciju sistēmu būvniecības, projektēšanas un uzturēšanas uzņēmums SIA “Belam-Rīga” 2022. gadā palielinājis apgrozījumu par 51,92%, rādītājam sasniedzot 23,14 milj. EUR. Pretstatā 1,9 milj. EUR lielajai peļņai 2021. gadā, pērn SIA “Belam-Rīga” pēc nodokļu nomaksas nopelnījis 0,38 milj. EUR. Uzņēmumā pagājušajā gadā strādāja 199 darbinieki.

Jānorāda, ka kopš 2012. gada uzņēmumam ir Latvijas Republikas valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas drošības apliecība, kas dod iespēju veikt darbus dzelzceļa aizsargjoslās.

Uzņēmums īsteno vairākus dzelzceļa projektus gan Latvijā, gan ārpus tās robežām – Baltijā, Skandināvijā, Austrumeiropā un Vidusāzijā. Kopš 2019. gada SIA “Belam-Rīga” piedalās arī “Rail Baltica” projekta īstenošanā. Uzņēmumam turpina darboties filiāles Lietuvā, Gruzijā, kā arī pārstāvniecības Uzbekistānā un Norvēģijā un meitas uzņēmums Ukrainā. Jānorāda, ka SIA “Belam-Rīga” ir divi uzsākti projekti Ukrainā, kuru darbība kopš kara sākuma ir apturēta.

SIA “Belam-Rīga” turpina piedalīties iepirkumu konkursos gan Latvijā, gan aiz tās robežām, lai iegūtu jaunus līgumus ar lielāku pievienoto vērtību. Uzņēmums atzīst, ka spēja piedāvāt klientiem integrētos risinājumus ir viena no tā konkurences priekšrocībām, kas arī turpmāk palīdzēs piedalīties un veiksmīgi realizēt lielos projektus. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2022. gadā SIA “Belam-Rīga” Latvijā uzvarējis 11 publisko iepirkumu konkursos.

2022. gadā viens no SIA “Belam-Rīga” dalībniekiem pameta uzņēmumu. Viņam tika izmaksāti visi uzņēmuma parādi, kas radušies no dividenžu sadales iepriekšējos gados. Viņa daļas uzņēmumā nopirka valdes loceklis. Šobrīd SIA “Belam-Rīga” kapitāldaļu turētāji ir Ludmila Kaca (52%), Marks Kacs (25%), Dmitrijs Krupņikovs (14,99%), Pāvels Dorogovs (4%) un Jeļena Tarvida (4,01%).