"Sportland" apgrozījums aizvadītajā finanšu gadā palielinājies par 20,43%

14.07.2023 06:38:00

Sporta preču mazumtirgotājs SIA “Sportland” aizvadītajā finanšu gadā galveno uzsvaru licis uz saimnieciskās darbības efektivitātes paaugstināšanu un interneta tirdzniecības attīstību. SIA “Sportland” ir 28 mazumtirdzniecības vietas Latvijā, kā arī internetveikals. Aizvadītajā pārskata gadā veiktas rekonstrukcijas “Sportland Outlet” veikalā tirdzniecības centrā “Olimpija”, “Sportland” veikalos tirdzniecības centros “Spice”, “Galerija Centrs” un Daugavpils, kā arī “Timberland” veikalā tirdzniecības centrā “Spice”. Pārskata gadā uzņēmums slēdzis tenisa veikalu “Lielupe”, velo veikalu tirdzniecības centrā “Olimpija”, kā arī outlet veikalu tirdzniecības centrā “Domina”, taču atvērts arī jauns outlet veikals tirdzniecības centrā “Augusts”.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka laika periodā no 2022. gada 1. maija līdz 2023. gada 30. aprīlim SIA “Sportland” apgrozījums palielinājies līdz 49,93 milj. EUR, kas ir par 20,43% vairāk nekā gadu iepriekš. Pārskata gadu mazumtirgotājs noslēdzis ar 3,25 milj. EUR peļņu.

2023./2024. gadā SIA “Sportland” turpinās paaugstināt saimnieciskās darbības efektivitāti, lai spētu nodrošināt uzņēmuma veiksmīgu darbību. Šajā finanšu gadā plānots veikt veikalu rekonstrukciju tirdzniecības centros “Outlet VIA Jūrmala”, “Alfa” un Jelgavā, kā arī plānots atvērt veikalu tirdzniecības centrā “Sāga”.

SIA “Sportland” reģistrēts 2001. gadā un pieder igauņu Sportland International Group Aktsiaselts. Pērn tirgotājs ar darba vietām nodrošināja 354 darbiniekus, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,4 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,67 milj. EUR.