"Drogas" apgrozījums sasniedzis 93,87 milj. EUR

17.07.2023 06:32:00

Aizvadītajā gadā AS “Drogas” uzrādījusi jaunu apgrozījuma rekordu, liecina Lursoft pieejamā informācija. Ja 2021. gadā tirgotājs apgrozīja 84,36 milj. EUR, tad pērn tā apgrozījums palielinājās jau līdz 93,87 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 11,28%. Līdz ar apgrozījumu augusi arī AS “Drogas” peļņa, kas 2022. gadā pēc nodokļu nomaksas sasniedza 11,21 milj. EUR. Šādu rezultātu sasniegšanu veicināja darbs ar klientu lojalitātes stiprināšanu, jaunu klientu piesaisti, kā arī e-komercijas, tostarp lietotnes, attīstību.

Turpinot attīstības stratēģiju, 2022. gadā AS “Drogas” atvēra vienu jaunu veikalu Salaspilī, kā arī rekonstruēja 6 veikalus, turpinot arī reģionos ieviest jaunu “Drogas” konceptu. 2022. gada beigās AS “Drogas” tirdzniecības tīklā ietilpa 95 veikali, uzņēmumam nodarbinot 949 darbiniekus. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā pērn samaksājis 13,20 milj. EUR.

Pagājušajā gadā AS “Drogas” paplašināja ekskluzīvi importēto produktu klāstu. Šī produkcija ekskluzīvi pieejama tikai AS “Drogas” veikalos un sasniegusi labus pārdošanas rādītājus.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 2022. gadā liela uzmanība tika pievērsta e-komercijas attīstībai, pilnveidojot interneta veikalu un “Drogas” lietotni. Darbs pie tā tiks turpināts arī šogad, pielāgojot interneta veikalu un lietotni atbilstoši klientu vēlmēm un padarot to ērtāku.

2023. gadā AS “Drogas” vadības mērķis ir stiprināt tās tirgus līdera pozīciju, atverot jaunus veikalus Latvijā, attīstot un pilnveidojot interneta tirdzniecību, pielāgojot mārketinga stratēģiju pašreizējai tirgus situācijai, kā arī veicot aktīvu darbu, digitalizējot iekšējos un ārējos procesus.