“BITE Latvija” peļņa augusi līdz 22,25 milj. EUR

18.07.2023 05:38:00

Telekomunikāciju operators SIA “BITE Latvija” aizvadītajā gadā turpināja mobilo sakaru tīkla attīstības stratēģiju un uzsāka pakāpenisku uzņēmuma tīkla bāzes staciju aprīkošanu ar modernākajām Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotāja “Ericsson” tehnoloģijām lielākajās Latvija pilsētās un citās blīvi apdzīvotās vietās, kur ir ne vien augsts mobilo datu patēriņš, bet arī liels skaits tīklam pieslēgto ierīču. Vietās, kur SIA “BITE Latvija” bāzes stacijas aprīkotas ar jaunākās paaudzes tehnoloģijām, būtiski tika veicināta tīkla kapacitāte, palielinot mobilā interneta ātrumu par 30%, bet pārklājumu – par 10%. kopumā 2022. gadā tika uzstādītas 70 jaunas bāzes stacijas visā Latvijā, bet ar modernākajām “Ericsson” tehnoloģijām aprīkotas 125 bāzes stacijas.

Telekomunikāciju operators atzīst, ka finanšu gads vērtējams kā veiksmīgs, jo piedzīvota izaugsme visās darbības sfērās, ir audzis gan klientu pieslēgumu skaits, piedzīvota izaugsme gan e-komercijā, gan nodrošinot klientiem OTT pakalpojumus. Pērn arī audzis SIA “BITE Latvija” biznesa segments, kur pagājušajā  gadā uzņēmums radīja jaunus IKT produktus un pakalpojumus. Lursoft pieejamais gada pārskats liecina, ka 2022. gadā SIA “BITE Latvija” apgrozījums palielinājās līdz 149,82 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksa sasniedza 22,25 milj. EUR. Jānorāda, ka pagājušajā gadā telekomunikāciju operators nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksāja 28,91 milj. EUR. Uzņēmumā pērn strādāja 845 darbinieki.

Arī 2023. gadā SIA “BITE Latvija” sadarbībā ar saviem meitas uzņēmumiem plāno saglabāt attīstības dinamiku un turpināt izaugsmi, palielinot konkurētspēju. Ievērojamas investīcijas paredzētas gan tīkla infrastruktūras attīstīšanā, gan tehnoloģiju apgūšanā, produktu un pakalpojumu klāsta paplašināšanā un klientu servisa uzlabošanā. Ieviešot 5G tehnoloģiju un līdz 2023. gada beigām ar 5G nodrošinot 50% Latvijas iedzīvotāju, arvien vairāk SIA “BITE Latvija” klientiem būs iespēja izmantot ātrgaitas mājas un biznesa interneta pakalpojumus, kur šobrīd tas nav iespējams. Tāpat arī SIA “BITE Latvija” plāno piedāvāt augstas izšķirtspējas mājas TV pakalpojumus. Biznesa klientiem uzņēmums iecerējis veidot integrētus IKT risinājumus.

Lursoft dati liecina, ka 2005. gadā reģistrētā SIA “BITE Latvija” kapitāldaļu turētājs ir lietuviešu BITE Lietuva UAB.