Kosmētikas ražotājam "MADARA Cosmetics" pērn apgrozījuma kritums

18.07.2023 06:44:00

Salīdzinot ar 2021. gadu, kad AS “MADARA Cosmetics” apgrozīja 18,91 milj. EUR, pērn kosmētikas ražotāja apgrozījums sarucis par 5,38%. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2022. gadā AS “MADARA Cosmetics” apgrozīja 17,9 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 1,23 milj. EUR peļņu (peļņa 2021. gadā – 3,48 milj. EUR). Koncerna apgrozījums 2022. gadā bijis 18,7 milj. EUR, bet peļņa – 1,12 milj. EUR.

“Lai gan 2022. gada ģeopolitiskie un ekonomiskie satricinājumi ir piebremzējuši koncerna ierasti straujo izaugsmes tempu, koncernam ir izdevies saglabāt pārskata gada apgrozījumu tuvu iepriekšējā pārskata gada līmenim un strādāt ar peļņu,” teikts AS “MADARA Cosmetics” vadības ziņojumā.

2022. gadā pārdošanā nonāca 16 jauni AS “MADARA Cosmetics” kopjošās un dekoratīvās kosmētikas līdzekļi, kas pietiekami īsā laika periodā spēja iegūt pircēju uzticību un panākt starptautisku atzinību.

Koncerna ilgtermiņa ieguldījumi 2022. gadā bija virs 1,3 milj. EUR, no kuriem nemateriālie ieguldījumi e-komercijas platformā veido virs 700 tūkst. EUR, savukārt tehnoloģiskās iekārtās ieguldīti vairāk nekā 240 tūkst. EUR.

AS “MADARA Cosmetics” ražošanas kapacitāte joprojām ir pietiekoša, lai turpinātu izaugsmi līdzšinējā tempā.

Nākamajam gadam koncerna izaugsmes fokuss tiks vērsts uz lielāku tirgus attīstību, kur koncerns īstenos tiešās izplatīšanas funkcijas, jaunu B2C klientu piesaisti un sadarbības veidošanu ar jauniem B2B klientiem, kā arī plašāku tirdzniecību trešo pušu interneta veikalos. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, e-komercijas kanāla attīstība būs viens no primārajiem virzieniem izaugsmes veicināšanai.

2022. gadā AS “MADARA Cosmetics” izveidoja 18 jaunas darba vietas, piesaistot jaunus kompetenču speciālistus, tādējādi stiprinot komandu izvirzīto mērķu sasniegšanai. Lursoft dati rāda, ka pērn kopumā uzņēmumā bija nodarbināti 172 darbinieki. Kosmētikas ražotājs 2022. gadā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājis 1,17 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,61 milj. EUR.

“MADARA Cosmetics” koncernā ietilpst mātes uzņēmums AS “MADARA Cosmetics”, SIA “MADARA Retail”, kas nodarbojas ar MADARA zīmola preču mazumtirdzniecību un veikalu darbību Rīgā, kontraktražošanas pakalpojumu sniedzējs SIA “Cosmetics NORD”, “MADARA Cosmetics” GmbH, kas sniedz kosmētikas tirdzniecības pakalpojumus un saražotās produkcijas izplatīšanu Vācijā. Šogad arī nodibināt meitas uzņēmums ASV – “Madara Cosmetics” Inc.