"Venden" apgrozījums audzis, bet peļņa mazāka

18.07.2023 09:09:00

SIA “Venden” 2022. gadā apgrozījis 14,58 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 1,19 milj. EUR peļņu. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka pēc SIA “Venden” apgrozījuma krituma 2020. gadā, pēdējos divos gados rādītājs atkal audzis. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn uzņēmuma apgrozījums audzis par 14,14%, bet peļņa sarukusi par 51,33%.

Lursoft izziņā pieejamā informācija liecina, ka pērn SIA “Venden” darbinieku skaits palielinājies līdz 195 strādājošajiem, uzņēmumam nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā pagājušajā gadā samaksājot 4,07 milj. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Venden” norādījis, ka šogad prognozē 5 un 3 galonu ūdens ražošanas un realizācijas apjomu pieaugumu par 2%. Pamata pieaugumu 2023. gadā veidos galonu un PET produkcijas realizācijas cenu pieaugums. Šogad SIA “Venden” plāno piedāvāt tirgū jaunus produktus, kā arī paplašināt esošās produkcijas sortimentu.

SIA “Venden” pamatdarbības veids ir avota ūdens un dabīgā minerālūdens ieguve, ražošana, pārdošana. Uzņēmums sniedz pilnu fasētā ūdens piegādes pakalpojumu ciklu, veicot saražotā ūdens piegādi klientiem un izplatītājiem, kā arī ūdens lietošanas iekārtu iznomāšanu un apkopi. SIA “Venden” reģistrēts 1997. gadā un pieder SIA “MICA TEHNOLOĢIJAS”, kura vienīgais kapitāldaļu turētājs, savukārt, ir Andrzej Pawlow no Polijas.