“Lauma Fabrics” apgrozījums audzis, taču uzņēmums strādājis ar zaudējumiem

19.07.2023 07:01:00

Sieviešu veļas šūšanai nepieciešamo materiālu, formēšanas un korsešu izstrādājumu ražotājs LSEZ SIA “Lauma Fabrics” 2022. gadā palielinājis savu apgrozījumu līdz 31,96 milj. EUR, tomēr, neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, uzņēmums pērn strādājis ar 1,43 milj. EUR zaudējumiem.

Uzņēmuma iesniegtajā gada pārskatā redzams, ka lielāko daļu, proti, 29,9 milj. EUR no aizvadītā gada apgrozījuma, veidoja materiāli sieviešu veļas šūšanai, savukārt ieņēmumi no medicīnas produkcijas ievērojami sarukuši, kas saistīts ar medicīnas biznesa nodalīšanu atsevišķā uzņēmumā LSEZ SIA “Lauma Medical”.

2022. gadā LSEZ SIA “Lauma Fabrics” ļoti piesardzīgi veica ieguldījumus savas ražošanas bāzes attīstībā gan Covid-19 pandēmijas izplatības ietekmē, gan arī dēļ būtiskās nenoteiktības ekonomiskajā situācijā, ko izraisīja sankcijas Krievijai un Baltkrievijai. Uzņēmums pērn būtisku uzmanību pievērsa likviditātes stabilizēšanas un apgrozāmo līdzekļu situācijas uzlabošanai. “Pēc diviem smagiem Covid-19 pandēmijas gadiem pērn uzņēmums sāka gadu ar plāniem par rutīnas saimnieciskās darbības atjaunošanu un pozitīvu izaugsmi, taču pēc 2022. gada 24. februāra saimnieciskās darbības attīstību jau pilnībā noteica Krievijas sāktais karš Ukrainā, tirdzniecības sakaru pārtraukšana ar agresorvalstīm, Ukrainas kara bēgļu uzņemšana un straujais energoresursu cenu kāpums,” norādījusi LSEZ SIA “Lauma Fabrics”.

LSEZ SIA “Lauma Fabrics” galvenie noieta tirgi 2022. gadā bija Baltijas valstis, Vācija, Polija, Maroka un NVS valstis.

Lursoft dati rāda, ka aizvadītajā gadā LSEZ SIA “Lauma Fabrics” bija darba devējs 360 darbiniekiem, uzņēmumam valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,4 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,75 milj. EUR. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 62% no visām uzņēmumā nodarbinātajām personām 2022. gadā bija sievietes.

Šogad LSEZ SIA “Lauma Fabrics” turpinās koncentrēties uz apgrozījuma atgūšanu un investīcijas iespējām esošajos un jaunajos eksporta tirgos. Liels uzsvars tiks likts uz uzņēmuma galveno zīmolu “Lauma Fabrics”, veicot investīcijas starptautiskajā atpazīstamības veidošanā, kā arī zīmolu vērtības un tirgus daļas palielināšanā.

LSEZ SIA “Lauma Fabrics” dibināta 2005. gadā. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir SIA “European Lingerie Group”, savukārt patiesais labuma guvējs – Indrek Rahumaa.