“Kesko Senukai Latvia” 2022. gadā nopelnījis 8,07 milj. EUR

24.07.2023 06:52:00

Būvniecības, mājas un dārza preču tirgotāja AS “Kesko Senukai Latvia” apgrozījums 2022. gadā palielinājies līdz 192,26 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamā informācija. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums audzis par 29,09%. Lursoft esošais gada pārskats rāda, ka ievērojamu pieaugumu 2022. gadā piedzīvojusi arī AS “Kesko Senukai Latvia” peļņa pēc nodokļu nomaksas – ja 2021. gadā tā bija 3,78 milj. EUR, tad pērn – 8,07 milj. EUR.  Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 2022. gadā AS “Kesko Senukai Latvia” veica lielus ieguldījumus savā attīstībā. Tāpat arī, lai vairāk fokusētos uz mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības klientu apkalpošanu, AS “Kesko Senukai Latvia” ar KESKO SENUKAI DIGITAL UAB izstrādāja un realizēja projektu, kur klientu apkalpošanu pārņem KESKO SENUKAI DIGITAL UAB, savukārt AS “Kesko Senukai Latvia” nodrošina internetveikalu ar precēm. AS “Kesko Senukai Latvia” iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmums pērn arī turpinājis piedalīties publisko iepirkumu konkursos. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2022. gadā AS “Kesko Senukai Latvia” uzvarējis 18 publisko iepirkumu konkursos par dažādu celtniecības preču, elektropreču, instrumentu, remontmateriālu, sadzīves u.c. preču piegādi.

2023. gadā AS “Kesko Senukai Latvia” plāno turpināt uzlabot procesu efektivitāti, kā arī uzlabot preču piedāvājumu un paaugstināt veikalu atpazīstamību klientu vidū. Pastiprinātu uzmanību AS “Kesko Senukai Latvia” veltīs uzņēmuma pārdošanas koncepcijai, preču piedāvājumam un cenas pozicionēšanai, lai nodrošinātu tirgus daļas pieaugumu un pārdošanas apjomu maksimizēšanu, kā arī rentabilitātes uzlabošanu.

AS “Kesko Senukai Latvia” nodarbojas gan ar būvniecības, mājas un dārza preču vairumtirdzniecību, gan arī mazumtirdzniecību. Kopumā uzņēmuma tīklā ietilpst vienpadsmit K-SENUKAI veikali visā Latvijā. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 902 darbinieki.

Lursoft dati liecina, ka lietuviešu kapitāla uzņēmums AS “Kesko Senukai Latvia” aizvadītajā gadā nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 40,77 milj. EUR, tostarp 5,87 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 2,92 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.