Aizvadītajā gadā audzis “Baltcom” apgrozījums un palielinājusies peļņa

25.07.2023 06:46:00

Iesniegtajā pārskatā SIA “Baltcom” norādījis, ka 2022. gads, pateicoties pārdomātai attīstības un pārdošanas stratēģijai, interneta un televīzijas produktu attīstīšanai un optiskā tīkla zonas paplašināšanai, kā arī veiksmīgai meitas uzņēmumu integrācijai, uzņēmumam bijis sekmīgs. Salīdzinot ar 2021. gadu, pērn SIA “Baltcom” apgrozījums pieaudzis par 22%, sasniedzot 25,2 milj. EUR, bet peļņa pēc nodokļiem pieaugusi līdz 4,13 milj. EUR, kas ir par nepilniem 75% vairāk nekā gadu iepriekš.

Aizvadītajā gadā SIA “Baltcom” veica nozīmīgus ieguldījumus interneta infrastruktūras un televīzijas pakalpojumu modernizācijā. 2022. gadā SIA “Baltcom” investēja jauna optiskā tīkla izbūvē Talsos un Madonā. Tāpat arī pārskata gadā tika realizēti “Microlines” grupas kompāniju integrēšanas un modernizācijas procesi, kā arī tika iedarbinātas 100gbps interneta plūsmas maģistrāles, kas savieno Rīgu, Daugavpili un Rēzekni.

2023. gadā SIA “Baltcom” turpinās realizēt uzsākto attīstības stratēģiju, ieviešot inovatīvus risinājumus, attīstot infrastruktūru un produktu klāstu. Tiks investēts esošā tīkla pārklājuma modernizācijā, kā arī jauna tīkla izbūvē jaunbūvējamos nekustamo īpašumu projektos. Uzņēmums arī paredzējis investēt līdzekļus jaunu darbinieku piesaistē un darbinieku profesionālo prasmju pilnveidē. Jānorāda, ka pagājušajā gadā SIA “Baltcom” bija darba devējs 324 darbiniekiem. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka 2022. gadā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās SIA “Baltcom” samaksājis 1,64 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,75 milj. EUR. SIA “Baltcom” kopējās nodokļu iemaksas valsts kopbudžetā 2022. gadā sasniegušas 2,4 milj. EUR.

SIA “Baltcom” saviem klientiem piedāvā optisko un mobilo internetu, interaktīvo un digitālo televīziju, kā arī mājas telefonu un elektrību. 2020. gadā SIA “Baltcom” kļuva par SIA “BITE Latvija” meitas uzņēmumu, tādējādi pievienojoties BITE Grupai.