"Gemoss" strādās pie apgrozījuma pieauguma stabilizācijas

29.07.2023 10:23:00

2022. gadā SIA “Gemoss” nostiprināja savas pozīcijas visos tirgus segmentos, kā arī stingrāk izvērtēja peļņas ieguldījumus, to investējot uzņēmuma attīstībā un labiekārtošanas darbos. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka aizvadītajā gadā SIA “Gemoss” palielinājis apgrozījumu līdz 38,10 milj. EUR (+15,59% pret 2021. gadu), bet peļņu pēc nodokļiem līdz 2,82 milj. EUR (+59,63%).

Ievai Treijai piederošais SIA “Gemoss” pagājušajā gadā nodokļos valsts kopbudžetā samaksājis 6,65 milj. EUR un nodarbinājis 222 darbiniekus. Uzņēmumam šobrīd reģistrētas 16 aktīvas struktūrvienības.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Gemoss” norādījis, ka izveidojis jaunu mājas lapu un e-veikala platformu, kā arī veikta uzņēmuma ražotā zīmola “Just Nature” zīmola maiņa ar mērķi veicināt SIA “Gemoss” ražoto zīmolu eksportspēju. Uzņēmums norādījis, ka eksportspējas veicināšanai arī piesaistīti papildu finanšu resursi no Eiropas Savienības fondiem un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras.

Šogad SIA “Gemoss” turpinās strādāt jau esošajos virzienos un paplašināt preču sortimentu, lai sasniegtu augstāku rentabilitāti. Tiks strādāts pie fasēto riekstu un žāvētu augļu tirgus daļas palielināšanas esošajiem zīmoliem, veicot “Zelta rieksts” zīmola maiņu. “Uzņēmuma mērķis ir sasniegt stabilizāciju apgrozījuma pieaugumā un veicināt peļņas pieaugumu,” teikts SIA “Gemoss” vadības ziņojumā.