Par 12,34 milj. EUR pārbūvēs kultūras namu "Enerģētiķis"

31.07.2023 06:31:00

Salaspils novada pašvaldības izsludinātajā konkursā par kultūras nama “Enerģētiķis” pārbūvi uzvarējuši SIA “NEWCOM Construction” un SIA “PRO DEV”, kopējai līgumcenai veidojot 12,34 milj. EUR. Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija liecina, ka atklātajā konkursā savus piedāvājumus bija iesnieguši tikai divi pretendenti.

Būvkompānija SIA “NEWCOM Construction”, kuras patiesais labuma guvējs ir Viktors Savins, 2022. gadā apgrozījusi 26,07 milj. EUR, pārskata gadu noslēdzot ar 1,12 milj. EUR zaudējumiem. Pērn uzņēmumā nodarbināti 178 darbinieki. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 2022. gadā SIA “NEWCOM Construction” sekmīgi pabeidzis darbus vairākos nozīmīgos būvobjektos, piemēram, Carnikavas pamatskolas rekonstrukciju, RIMI biroja ēkas rekonstrukciju u.c. Vērtējot 2023. gada izredzes uz apgrozījuma pieaugumu un attīstību, SIA “NEWCOM Construction” ir piesardzīgs, taču vienlaikus nezaudē optimismu, jo izdevies panākt vairākas vienošanās par būvdarbu veikšanu, kas garantē apgrozījuma noturēšanu vismaz esošajā līmenī un ļauj prognozēt rentabilitātes rādītāju uzlabošanos jau pirmajos 2023. gada ceturkšņos.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka otra konkursa uzvarētāja SIA “PRO DEV” pārskats par 2022. gadu vēl nav pieejams. Uzņēmums, kura patiesie labuma guvēji ir Juris Spīķis un Māris Stakens, šogad uzvarējuši divos publisko iepirkumu konkursos, savukārt pērn – vairāk nekā 20.