“Baltic Restaurants Latvia” apgrozījums pieaudzis līdz 19,7 milj. EUR

31.07.2023 06:55:00

Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs SIA “Baltic Restaurants Latvia” 2022. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 19,7 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 61,25%. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pērn augusi arī SIA “Baltic Restaurants Latvia” peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 636,73 tūkst. EUR (2021. gadā – 503,17 tūkst.EUR).

“Pārskata gada laikā Latvijas ekonomiku negatīvi ietekmēja ģeopolitiskie notikumi. Gada inflācija valstī 2022. gadā bija 20,7%, pārtikas produktu cenas pieauga par 29,4%, bet enerģijas cenas – par 64,4%. Uzņēmums turpināja pandēmijas laikā uzsāktos efektivitātes projektus, kas ļauj saglabāt rentabilitāti arī augstas inflācijas apstākļos,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis SIA “Baltic Restaurants Latvia”.

Pārskata gadā uzņēmums īstenojis ilgtermiņa ieguldījumus 0,3 milj. EUR apmērā, galvenokārt jaunu ēdināšanas vietu atvēršanā un jaunās iekārtās jau esošajās vietās.

SIA “Baltic Restaurants Latvia” plāno turpināt izaugsmi un attīstību, lai nostiprinātu savu pozīciju Latvijas sabiedriskās ēdināšanas tirgū kā vadošais ēdinātājs. Uzņēmums turpinās arī darbu pie procesu pilnveidošanas, standartizācijas un kvalitātes nostiprināšanas, kā arī pie apgrozījuma palielināšanas, kas ir būtiski turpmākai sekmīgai izaugsmei. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Baltic Restaurants Latvia” norādījis, ka būtiski arī tālāk attīstīt un pilnveidot sadarbību ar grupas uzņēmumiem Igaunijā, lai gūtu maksimālu sinerģiju no savstarpējiem sadarbības projektiem.

SIA “Baltic Restaurants Latvia” pamatdarbība ir pusdienu restorānu, kafejnīcu un ēdnīcu vadība birojos, rūpnīcās, tirdzniecības centros, skolās, bērnudārzos, universitātēs un sociālās aprūpes centros. 2022. gadu SIA “Baltic Restaurants Latvia” noslēdza ar 124 struktūrvienībām. Divi lielākie segmenti ir izglītības iestāžu segments ar 89 vietām un darbinieku pusdienu restorāni ar 20 vietām. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 120 ēdināšanas vietas darbojas ar “Daily” zīmolu. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka pagājušajā gadā SIA “Baltic Restaurants Latvia” ar darba vietām nodrošināja 509 darbiniekus.

SIA “Baltic Restaurants Latvia”, kura patiesie labuma guvēji ir Guntis Bredovskis, Anita Gleizde un Aigars Kaugurs, 2022. gadā nodokļos valsts kopbudžetā samaksājis 4,25 milj. EUR, tostarp 1,79 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,71 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.