"8 CBR" pērn strādājis ar zaudējumiem

01.08.2023 06:17:00

Ceļu būves firma SIA “8 CBR” 2022. gadā palielinājusi apgrozījumu līdz 31,3 milj. EUR, no kuriem 56% veidoja būvdarbi, bet pārējos 44% - pakalpojumi un preču realizācija. Salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu, SIA “8 CBR” apgrozījums pērn audzis par 9%. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka aizvadītajā gadā uzņēmums turpinājis strādāt ar zaudējumiem, tiem 2022. gadā pieaugot līdz 1,16 milj. EUR.

“2022. gada sākumā vēl bija jūtama ietekme no Covid-19 pandēmijas sekām, kas ieviesa korekcijas attiecībā uz materiālu piegādēm un resursu cenām, tomēr lielāku ietekmi uz uzņēmuma darbību ieviesa Krievijas kara uzsākšana Ukrainā,” skaidrojis SIA “8 CBR”. Uzņēmums norāda, ka karadarbība Ukrainā ieviesa būtiskas korekcijas gan uz materiālu pieejamību, gan arī to cenām. SIA “8 CBR” aktīvi darbojās, lai spētu pabeigt nolīgtos darbus tiem paredzētajos termiņos, kā arī vienotos ar pasūtītājiem par iespējām saņemt kompensāciju par projektu izmaksu sadārdzinājumu. Veiksmīgi darbojoties SIA “8 CBR” spēja sasniegt uzstādītos apgrozījuma pieaugumus, tomēr ar saņemto sadārdzinājuma kompensācijas apmēru nebija iespējams pilnībā nosegt izmaksu pieaugumu, tāpēc uzņēmums pagājušajā gadā cietis zaudējumus.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka pagājušajā gadā uzņēmums ar darba vietām nodrošināja 183 darbiniekus, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,1 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,58 milj. EUR.

2023. gadā SIA “8 CBR” turpinās darbu iesāktajos objektos un nodrošinās preču un pakalpojumu sniegšanu autoceļu, ielu un tiltu būvniecības, pārbūves un atjaunošanas darbos. Uzņēmums arī turpinās jau iepriekš uzsākto darbu pie struktūras, procesu un izmaksu optimizācijas.

Lursoft dati rāda, ka SIA “8 CBR” reģistrēts 1993. gadā, tā patiesais labuma guvējs ir Valdis Lejnieks.