Neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, "Valmieras Piens" strādājis ar zaudējumiem

02.08.2023 09:49:00

Piena pārstrādes uzņēmums AS “Valmieras Piens” 2022. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 42 milj. EUR, kas gada laikā ir kāpums par 16,82%. Iesniegtajā vadības ziņojumā uzņēmums norādījis, ka apgrozījuma palielinājums galvenokārt saistīts ar noieta pieaugumu, līdz ar to arī ražošanas apjomu pieaugumu vairākās AS “Valmieras Piens” produktu kategorijās, kā arī ar pārdošanas cenu pieaugumu. Piena pārstrādes uzņēmums norādījis, ka visvairāk pieaugusi industriālo produktu, jogurta un pankūku ražošana.

Neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, 2022. gadu AS “Valmieras Piens” noslēdzis ar 1,11 milj. EUR zaudējumiem pēc nodokļu nomaksas. Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka iepriekš ar zaudējumiem uzņēmums pēdējo reizi strādājis 2017. gadā.

AS “Valmieras Piens” valde plāno turpināt darbu pie uzņēmuma ražošanas konkurētspējas paaugstināšanas, nodrošinot efektīvu izejvielu, energoresursu, darbaspēka un iekārtu izmantošanu, kā arī pie ražotnes specializācijas skābpiena produktu, siera un citās kategorijās. Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka nākamajā pārskata periodā liels uzsvars tiks likts uz jogurtu grupas attīstību un jaunu produktu izstrādi šajā grupā, kā arī citu inovatīvu produktu kategoriju izpētes un ieviešanas ar “Valmiera” zīmolu. AS “Valmieras Piens” turpinās darbu pie jaunu piena ražotāju un piegādātāju piesaistīšanas, īpašu uzmanību pievēršot Vidzemes reģiona piena ražotājiem, lai samazinātu piena piegādes loģistikas izmaksas.

AS “Valmieras Piens” 2022. gadā ar darba vietām nodrošināja 204 darbiniekus, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,08 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,47 milj. EUR.