"PATA" apgrozījums palielinājies līdz 334,04 milj. EUR

02.08.2023 10:10:00

SIA “PATA” apgrozījums 2022. gadā palielinājies līdz 334,04 milj. EUR (+18,21%), bet peļņa pēc nodokļiem līdz 33,49 milj. EUR (+5,30%), liecina Lursoft pieejamā informācija.

Uldim Mierkalnam piederošā SIA “PATA” aizvadītajā gadā nodarbināja 264 darbiniekus, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 2,19 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 1,37 milj. EUR.

Iesniegtajā gada pārskatā SIA “PATA” norādījusi, ka 2022. gadu kokrūpniecības nozarē var raksturot kā diezgan netipisku, un ģeopolitiskā situācija radīja tirgus anomālijas, kas iepriekš nebija piedzīvotas.

“No vienas puses, samazinoties būvniecības tempiem, varēja redzēt diezgan strauju zāģmateriālu pieprasījuma kritumu, bet, no otras puses, gada vidū būtiski palielinoties gāzes un elektroenerģijas cenām, kas izraisīja enerģētikas krīzi visā Eiropā, strauji auga kurināmās koksnes produktu un to izejmateriālu pieprasījums. Gan pašvaldības, gan mājsaimniecības meklēja alternatīvas iespējas gāzei un elektrībai kā resursam siltuma apgādei. Tas radīja situāciju, ka malkas sortimenta cena atsevišķās reizēs bija augstāka nekā zāģbaļķiem,” norādījusi SIA “PATA”.

Šogad SIA “PATA” turpinās strādāt pie jaunu klientu piesaistes un jaunu tirgu apgūšanas, tādējādi samazinot biznesa riskus. Uzņēmums turpinās attīstīt un paplašināt dabai draudzīgu mežizstrādi, veicot videi draudzīgu, nenoplicinošu meža apsaimniekošanu, strādājot saskaņā ar meža apsaimniekošanas un koksnes piegāžu ķēdes sertifikātu prasībām un rekomendācijām.

2023. gadā SIA “PATA” veica vairākus soļus tās grupas struktūras optimizēšanai, kā arī atsevišķu meitas uzņēmumu bilances struktūras uzlabošanai.