Dobeles dzirnavniekam pievienos lietuviešu "Baltic mill"

03.08.2023 06:20:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka AS “Dobeles dzirnavnieks” publicējis paziņojumu par plānoto pārrobežu apvienošanu, kurā AS “Dobeles dzirnavnieks” būs iegūstošā sabiedrība, bet lietuviešu AB “Baltic mill” – pievienojamā sabiedrībā. Lursoft izziņas dati rāda, ka minētais lietuviešu uzņēmums reģistrēts 2011. gadā, tā pamatkapitālu veido 7,5 milj. EUR.

Uzņēmums aicina akcionārus, kreditorus un darbiniekus iepazīties ar pārrobežu reorganizācijas līguma projektu un sniegt par to viedokli viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.

2022. gadā AS “Dobeles dzirnavnieks” nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 9,4 milj. EUR, tostarp 2,8 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 1,4 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Balstoties uz Valsts ieņēmumu dienesta publiskoto informāciju, pērn graudu pārstrādes uzņēmums nodarbināja 383 strādājošos.

Jānorāda, ka š.g. 31. jūlijā reģistrētas izmaiņas AS “Dobeles dzirnavnieks” padomē, kur, atceļot no amata Marin Magi, par jauno padomes locekli iecelts Sten Vendel. Jānorāda, ka pilnvaru termiņš pagarināts līdzšinējam padomes priekšsēdētājam Uuno Lausing un padomes priekšsēdētāja vietniekam Kart Laarman.

Tāpat arī izmaiņas notikušas AS “Dobeles dzirnavnieks” valdē, kur par jauno padomes locekli iecelta Aiga Stabulniece, kura kopš pagājušā gada decembra ir arī SIA “Rīgas dzirnavnieks” valdes locekle. Lursoft dati rāda, ka pilnvaru termiņi pagarināti AS “Dobeles dzirnavnieks” valdes priekšsēdētājam Kristapam Amsilam un valdes locekļiem Gabriel Jens-Uwe un Ievai Šiliņai.