2022. gadā “Baltstor” palielinājis sadarbības partneru skaitu līdz 97 mazumtirdzniecības uzņēmumiem

03.08.2023 07:00:00

Mazumtirgotāju kooperācija SIA “Baltstor” 2022. gadā strādājusi ar 49,24 milj. EUR apgrozījumu (+5,81% salīdzinājumā ar 2021. gadu) un 349,64 tūkst. EUR peļņu (+30,82%) pēc nodokļiem. Lursoft dati rāda, ka pagājušajā gadā SIA “Baltstor” ar darba vietām nodrošinājis 85 darbiniekus un nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 5,1 milj. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Baltstor” norādījis, ka pērn tas nedaudz palielināja savu sadarbības partneru skaitu, 2022. gada beigās kooperācijai apvienojot 97 mazumtirdzniecības uzņēmumus, kuru kopējais tirdzniecības vietu skaits sasniedza 425. Pagājušajā gadā uzņēmums palielināja sadarbības partneriem jaunu preču piedāvājumu ar importa un vietējo ražotāju precēm, nodrošinot plašāku sortimentu un konkurētspējīgas iepirkumu un pārdošanas cenas. Uzsvars 2022. gadā likts uz sadarbības partneru kopēju preču iepirkumu, veikalu pārkārtošanu atbilstoši esošajiem standartiem, merčendaizinga principu ievērošanu veikalu plauktos, vienotu sortimenta izstrādi un importa preču pieaugumu.

“2022. gadā lielu ietekmi uz sadarbības partneru apgrozījumiem un iepirkuma apjomiem atstāja jauna lielveikalu ķēde Lidl ar neskaitāmi daudziem produktiem ekonomiskajā klasē, kas ierobežoja uzņēmuma apgrozījuma lielāku pieaugumu,” norādījis SIA “Baltstor”. Uzņēmums norādījis, ka arī 2023. gada pirmie mēneši norāda uz to, ka tirgū turpinās intensīva konkurence, lielveikali turpina cenu karus regulārajā tirdzniecībā.

Uzņēmums šogad turpina aktīvu darbību mārketingā, it sevišķi digitālajā vidē, strādājot arī pie vienota merčendaizinga principu izveidošanas un ieviešanas visos Mego un Vesko veikalos.

Lursoft dati rāda, ka 2004. gadā reģistrētā SIA “Baltstor” patiesie labuma guvēji ir Tamāra Smalovaja un Mihails Šuliks.