"Ošukalns" pērn nopelnījis 5,8 milj. EUR

04.08.2023 06:58:00

SIA “Ošukalns” apgrozījums 2022. gadā palielinājies līdz 83,74 milj. EUR, kas gada laikā ir kāpums par 24,98%. “Laika periodā no 2022. gada janvāra līdz 2022. gada decembrim koksnes tirgū bija izveidojies ievērojams apaļo kokmateriālu cenu kāpums. Saistībā ar dažādiem notikumiem 2022. gadā, kokmateriālu tirgus piedzīvoja straujas cenu izmaiņas, tirgum kļūstot praktiski neprognozējamam. Tā rezultātā mežizstrādes nozares apgrozījums pērn sasniedza pieaugumu par 48%, kā arī palielinājās ieņēmumi no kokmateriālu kurināmā pārdošanas,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis SIA “Ošukalns”. Uzņēmums piebilst, ka energoresursu cenu krass pieaugums 2022. gadā radīja papildu neplānotas izmaksas rūpnieciskajā ražošanā un ceļu būvniecībā.

Lursoft dati liecina, ka SIA “Ošukalns” peļņa pēc nodokļiem 2022. gadā pieaugusi līdz 5,8 milj. EUR.

SIA “Ošukalns” pārskata gadā veicis būtiskus daudzveidīgus ieguldījumus nozaru attīstīšanas un saimnieciskās darbības teritorijas paplašināšanas vajadzībām. Šogad uzņēmums plāno saglabāt pārdošanas un pakalpojumu sniegšanas apjomu.

Jēkabpilī reģistrētā SIA “Ošukalns” darbība saistīta ar mežizstrādi, kokapstrādi, apaļkoku iepirkšanu, ceļu būvi, karjeru izstrādi, asfaltbetona ražošanu u.c. darbības virzieniem. Lursoft dati rāda, ka 2022. gadā uzņēmumā strādāja 380 darbinieki. SIA “Ošukalns” pagājušajā gadā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājis 2,2 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 1,4 milj. EUR.

SIA “Ošukalns” kapitāldaļas vienādās daļās pieder Ilzei Nitišai, Aldim Bukam un Ivaram Dāboliņam.