Pagājušajā gadā Otaņķu Dzirnavniekam gan apgrozījuma, gan peļņas pieaugums

04.08.2023 07:25:00

Neskatoties uz to, ka 2022. gads turpinājās ar neskaitāmiem izaicinājumiem, no kuriem nozīmīgākais bija Krievijas uzsāktais karš Ukrainā, un no tā izrietošās sekas, SIA “Otaņķu Dzirnavnieks” pērn strādājis ar ļoti labiem rezultātiem, sasniedzot labākos rādītājus tā darbības vēsturē.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2022. gadā SIA “Otaņķu Dzirnavnieks” apgrozījums auga par 38,69%, palielinoties līdz 26,7 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļiem sasniedza 1,26 milj. EUR. “Daudzi 2022. gada lēmumi tika pieņemti augsta riska apstākļos, bet, noslēdzot gadu, redzams, ka lielākā daļa lēmumu ir bijuši pareizi, jo izdevās sasniegt labus finanšu rezultātus,” skaidro SIA “Otaņķu Dzirnavnieks”. Uzņēmums norādījis, ka izaicinošs faktors bija straujā inflācija, kā rezultātā vairāku produktu un materiālu cenas pieauga pat divkārt, kas radīja lielu apjukumu tirgū.

SIA “Otaņķu Dzirnavnieks” savā gada pārskatā norādījis, ka pērn praktiski īsā laikā mainījās arī visa loģistikas uzbūve, kas Eiropā veidojusies pēdējos 30 gadus.

Arvien nozīmīgāku vietu SIA “Otaņķu Dzirnavnieks” attīstībā ieņem pārtikas produktu ražošana, kas tieši izkristalizējās Covid-19 pandēmijas un ģeopolitisko procesu pārmaiņas laikā. Pateicoties veiktajām investīcijām ražošanas kompleksa attīstībā, saražotās produkcijas apjomi pieauguši vairākkārt, būtiski samazinot ražošanas izmaksas un nodrošinot augstu produktu kvalitāti. “Liels ieguvums ir tas, ka uzņēmums strādā vairākās nozarēs, kas dažādās neparedzētās situācijās ļauj noturēt stabilu apgrozījumu un attīstīt tempu,” uzsver SIA “Otaņķu Dzirnavnieks”.

1996. gadā reģistrētais SIA “Otaņķu Dzirnavnieks” ir Dienvidkurzemes novada uzņēmums, kura patiesie labuma guvēji ir Konstantīts un Ričards Riepši. Aizvadītajā gadā uzņēmums ar darba vietām nodrošināja 124 darbiniekus, kopumā nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājot 1,5 milj. EUR.