Konditorejas izstrādājumu ražotāja “ADUGS Production” apgrozījums palielinājies līdz 11,4 milj. EUR

10.08.2023 07:07:00

SIA “ADUGS Production” apgrozījums 2022. gadā palielinājies līdz 11,4 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, konditorejas izstrādājumu ražotāja apgrozījums audzis par 11,76%. Pēc tam, kad 2021. gadā uzņēmums strādāja ar 268,67 tūkst. EUR zaudējumiem, pagājušo gadu tas noslēdzis ar 583,74 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. “Šādu rezultātu galvenokārt nodrošināja pārdotās produkcijas apjoma palielināšanās un vienlaikus ražošanas pašizmaksas samazināšanās uz izejvielu stabilās pašizmaksas noturēšanas rēķina,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis SIA “ADUGS Production”. Kaut arī 2022. gadā būtiski palielinājās izejvielu un citu resursu cenas, uzņēmums 2021. gada nogalē bija iepircis lielāku izejvielu daudzumu par labāku cenu.

Lursoft dati rāda, ka pagājušajā gadā SIA “ADUGS Production” ar darba vietām nodrošināja 187 darbiniekus, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 700,50 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 331,17 tūkst. EUR. Uz š.g. 8. augustu konditorejas izstrādājumu ražotājam bija izveidojies 27,55 tūkst. EUR liels nodokļu parāds.

Nākamajos gados SIA “ADUGS Production” par savu prioritāti noteiks eksporta attīstību, kā arī ražošanas procesu efektivitātes paaugstināšanu un energoefektīvu risinājumu ieviešanu, tostarp plānots uzlabot ražošanas iekārtas vai iegādāties jaunas, lai nodrošinātu energoefektīvāku ražošanas procesu.

Lursoft dati rāda, ka SIA “ADUGS Production” kapitāldaļu turētājs ir Kiprā reģistrētais SILOBRANDS LIMITED, savukārt patiesais labuma guvējs – Jāzeps Zukuls.