“Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” strādājusi ar apgrozījuma un peļņas kāpumu

28.08.2023 06:52:00

AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” apgrozījums 2022. gadā palielinājies līdz 58,96 milj. EUR, bet peļņa pēc nodokļiem līdz 4,93 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamā informācija. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn uzņēmuma apgrozījums audzis par 33,92%, bet peļņa par 62,41%. “Neskatoties uz Krievijas militāro operāciju Ukrainā, pārskata gadā uzņēmums tika nodrošināts ar pasūtījumiem,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījusi AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca”, atsaucoties uz Krievijas pilna mēroga bruņoto iebrukumu Ukrainā. Sankciju un politiskās situācijas dēļ uzņēmums pārstājis sniegt pakalpojumus lielākajai daļai klientu, kas pieder Krievijas valstij un privātiem klientiem no Krievijas. Tāpat arī pārtraukta nomas pakalpojumu sniegšana Krievijā. Uzņēmums norādījis, ka sankciju dēļ bija arī apgrūtināta materiālu un rezerves daļu pieejamība un to loģistika, kā arī būtiski augušas to cenas

Ņemot vērā ražošanas apjomu kritumu 2022. gada otrajā ceturksnī, gan AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca”, gan tā meitas uzņēmumi pagājušajā gadā samazināja darbiniekus no 650 līdz 465. Jānorāda, ka konsolidētais apgrozījums 2022. gadā audzis līdz 52,58 milj. EUR, bet peļņa līdz 3,92 milj. EUR.

Lursoft dati rāda, ka AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” 2022. gadā nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājusi 854,53 tūkst. EUR, tostarp 543,97 tūkst. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 254,84 tūkst. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Mātes uzņēmumā AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” pērn strādāja 92 darbinieki.

AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca”, kura patiesais labuma guvējs ir Oļegs Osinovskis, nodarbojas ar dzelzceļa ritošā sastāva remontu, apkopi un modernizāciju, tā rezerves daļu ražošanu un remontu.