Konditorejas "Junge" apgrozījums audzis par 37,36%

30.08.2023 06:45:00

Konditorejas un maizes izstrādājumu ražotājs un tirgotājs SIA “Junge” pērn kāpinājis apgrozījumu par 37,36%, rādītājam sasniedzot 3,87 milj. EUR. Palielinājusies arī uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 311,89 tūkst. EUR (2021. gadā – 131,76 tūkst. EUR).

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Junge” norāda, ka apgrozījuma un peļņas rentabilitātes pieaugums pārskata gadā saistīts ar veiksmīgu eksportu. “Pasūtījumu esamība nodrošina produktīvu ražošanas jaudu izmantošanu un apgrozījuma pieaugumu, savukārt eksporta produktos veiktā automatizācija ceļ peļņas rentabilitātes rādītājus,” norādījis SIA “Junge”. Pārskata gadā SIA “Junge” savu produkciju realizējusi Latvijā, Vācijā un Igaunijā.

Plānojot savu attīstību, SIA “Junge” iecerējusi paplašināt sadarbību ar Latvijas lielajiem mazumtirgotājiem, meklēt augstvērtīgas un konkurētspējīgas izejvielas, kā arī strādāt pie jauniem produktiem, uzsvaru liekot uz darba automatizēšanu.

Lursoft izziņas dati rāda, ka Madonas novada uzņēmumam SIA “Junge” ir reģistrētas desmit aktīvas struktūrvienības, tostarp interneta mājas lapa un konditorejas fabrika. Uzņēmums tirgū pazīstams kā “Junge” konditoreja un “Kūku paradīze”.

Kasparam Garlejam (40%), Aivai Garlejai (20%) un vācu Konditorei Junge GmbH & Co.KGaA (40%) piederošā SIA “Junge” 2022. gadā nodarbināja 106 strādājošos. Uzņēmums nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā pērn samaksājis 609,85 tūkst. EUR.