Kokmateriālu izstrādājumu ražotājs “Hornbaek Baltic” apgrozījis 12,75 milj. EUR

31.08.2023 06:45:00

Kokmateriālu izstrādājumu ražotājs un realizētājs AS “Hornbaek Baltic” laika periodā no 2022. gada 1. maija līdz š.g. 30. aprīlim apgrozījis 12,75 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 274,37 tūkst. EUR peļņu. Ja uzņēmuma apgrozījums gada laikā audzis par 3,48%, tad peļņa sarukusi vairāk nekā četras reizes mazāka.

“Notiekošā kara darbība Ukrainā un globālie ekonomiskie procesi ir sabremzējuši tirgus aktivitāti, bet, pateicoties realizācijas tīklam, uzņēmums pārskata periodā spēja noturēt realizāciju iepriekšējā perioda līmenī. Lielu ietekmi uz rezultātu atstāja izejmateriālu un elektrības izmaksu pieaugums perioda sākumā, bet, pateicoties valsts atbalstam, energoresursu izmaksas stabilizējās pirmskrīzes līmenī,” iesniegtajā vadības ziņojumā skaidro AS “Hornbaek Baltic”.

Finanšu pārskata perioda laikā AS “Hornbaek Baltic” turpināja iepriekšējā periodā iesākto modernizāciju un ražošanas procesu optimizāciju, uzsvaru liekot uz digitalizāciju un personāla apmācību. 2022./2023. gads uzņēmumam bijis zīmīgs ar to, ka pilnā jaudā palaists iepriekšējā periodā izbūvētais optimizācijas cehs, kas ļāva pilnā mērā kontrolēt izejmateriālu kvalitāti, kā arī iegūt neatkarību no ārpakalpojuma sniedzējiem. “Ieviešot materiālu uzskaites sistēmu, ražošanas plānošanas process ir pārskatāmāks un daudz efektīvāks. Paralēli ieviešot arī laika uzskaites sistēmu, ir iespējams novērtēt procesu efektivitāti un veikt uzlabojumus,” savā vadības ziņojumā norādījis AS “Hornbaek Baltic”. Ņemot vērā darba spēka resursu pieejamību, AS “Hornbaek Baltic” pieņēmis lēmumu veikt investīcijas procesos ar lielu roku darbu īpatsvaru. Vēsturiski šo darbu realizācijai uzņēmums papildus izmantojis ārpakalpojumu, taču, pateicoties jaunajai ekstrūderēšanas tehnoloģijai, ārpakalpojuma apjoms samazināts uz pusi. Pateicoties kvalitatīvam ekstrūderēšanas procesam arī panākts krāsas un krāsošanas jaudas ietaupījums.

Ādažu novadā reģistrētais AS “Hornbaek Baltic” dibināts 1992. gadā. Dāņu kapitāla uzņēmums aizvadītajā finanšu gadā ar darba vietām nodrošinājis 123 darbiniekus.