“Agrimatco Latvia” apgrozījums audzis par 22,27%

07.09.2023 06:35:00

Lauksaimniecības preču vairumtirgotājs SIA “Agrimatco Latvia” 2022. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 7,69 milj. EUR, kas ir par 22,27% vairāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus pērn augusi arī tirgotāja peļņa, kas sasniegusi 632,11 tūkst. EUR pēc nodokļu nomaksas (+36,45%).

Savā vadības ziņojumā SIA “Agrimatco Latvia” norādījis, ka tā darbības rezultātus aizvadītajā gadā ietekmēja būtiskas izmaiņas daudzu ražotāju piegādes termiņos saistībā ar izejvielu trūkumu un enerģijas cenu izmaiņām. Būtisku ietekmi radījis arī metāla cenu pieaugums, kas sadārdzināja lauksaimniecības mašīnu cenas.

“Tā kā 2022. gadā uzņēmums uzrādījis labus peļņas un citus finanšu rādītājus, tiek plānota tālākā darbības turpināšana, paplašinot darbību Latvijas reģionos. Turpmākajā attīstībā savu izaugsmi redzam lauksaimniecības tehnikas tirdzniecībā un mazumtirdzniecības nodrošināšanā,” norādījis SIA “Agrimatco Latvia”. Uzņēmums iecerējis attīstīt produktu sortimentu arī bioloģiskajām lauksaimniecībām.

Lursoft dati rāda, ka 1993. gadā reģistrētā SIA “Agrimatco Latvia” kapitāldaļu turētājs ir AGRIMATKO LTD. no Kipras, savukārt patiesais labuma guvējs – Miqdadi Khaled no Jordānijas. Aizvadītajā gadā SIA “Agrimatco Latvia” bija nodarbināti 32 darbinieki, un uzņēmums nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā pērn samaksājis 1,53 milj. EUR.