Ceļu būvniecības sabiedrībai "Igate" atkal zaudējumi

12.09.2023 06:49:00

SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “IGATE”” jau trešo gadu pēc kārtas strādājusi ar zaudējumiem, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Pērn uzņēmuma apgrozījums audzis par 17,62%, sasniedzot 30,35 milj. EUR, savukārt zaudējumi veidoja 1,39 milj. EUR.

“Lai arī uzņēmuma apgrozījums 2022. gadā pieauga, Krievijas iebrukums Ukrainā ieviesa būtiskas korekcijas uzņēmuma darbībā, jo visas galvenās ceļu būvē izmantotās izejvielas – bitumens, dīzeļdegviela, gāze, cements – piedzīvoja būtisku cenu pieaugumu, kas sadārdzināja arī visas transporta, tehnikas un visu minerālmateriālu izmaksas, līdz ar to uzņēmums 2022. gadu noslēdza ar zaudējumiem,” teikts SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “IGATE”” vadības ziņojumā. Neskatoties uz zaudējumiem 2022. gadā, uzņēmums uzsācis investīciju projektu vienas no asfalta ražotnes rūpnīcu modernizēšanai.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “IGATE”” norāda, ka pagājušajā gadā būvdarbi veikti gan VAS “Latvijas valsts ceļi” projektos, kur pēc ilgāka pārtraukuma, papildus reģionālo un vietējo ceļu būvniecībai, veikta valsts galvenā autoceļa A8 Rīga – Jelgava – Lietuvas robeža rekonstrukcija. 2022. gadā uzņēmums uzsācis arī vērienīgā veloceļa Imanta – Daugavgrīva būvniecību Rīgas pašvaldībā. Pērn arī būvdarbi veikti Ķekavas, Salaspils, Jūrmalas un vairākos Zemgales pašvaldību objektos.

SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “IGATE”” pagājušajā gadā bija darba devējs 197 darbiniekiem, kopumā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,4 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,74 milj. EUR.

SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “IGATE”” patiesie labuma guvēji ir Eva Peilāne un Baiba Radžele.