"Baltijas Ekspresis" apgrozījums audzis par 65%

13.09.2023 06:58:00

Privātais dzelzceļa kravu pārvadātājs AS “Baltijas Ekspresis”, kas nodarbojas ar tranzīta kravu pārvadājumu pakalpojumiem, 2022. gadā ievērojami palielinājis apgrozījumu. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka uzņēmuma apgrozījums pērn sasniedza 22,14 milj. EUR, kas ir par 65% vairāk nekā gadu iepriekš. Pēc tam, kad iepriekšējos divus gadus strādājis ar zaudējumiem, pērn Ventspilī reģistrētais uzņēmums pēc nodokļu nomaksas guvis 62,97 tūkst. EUR peļņu.

2022. gadā AS “Baltijas Ekspresis” pārvedis 4,2 milj. t tranzīta kravas, kas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā 2021. gadā. Lielāko daļu no pārvadātajām kravām, t.i., 71%, veidoja ogļu produktu beramkravas. Uzņēmums norādījis, ka pagājušajā gadā, strauji atjaunojoties ogļu kravu plūsmai, bija operatīvi jāpiesaista darbinieki, lai spētu nodrošināt kravu pārvadājumu apriti. Noslēdzot 2022. gadu, kopējais darbinieku skaits uzņēmumā bija par 16% lielāks nekā aizpagājušā gada izskaņā.

Pērn uzņēmums nodrošinājis dzelzceļa manevru darbu 10,2 tūkst. stundu apjomā, klientiem nodrošinot 50,1 tūkst. vagonu padošanas un novāšanas operācijas.

Savā vadības ziņojumā AS “Baltijas Ekspresis” norādījis, ka šobrīd tas turpina sniegt kravu pārvadājumus no Krievijas/ Latvijas, Baltkrievijas/ Latvijas, Igaunijas/ Latvijas un Lietuvas/ Latvijas robežas uz Ventspils un Rīgas ostām, kā arī veic iekšzemes cementa kravu pārvadājumus. Ļoti aktīvs darbs norisinoties ar Ukrainas un Polijas kravu nosūtītājiem par konteineru pārvadājumiem caur Latviju.

AS “Baltijas Ekspresis” plāno, ka šogad tā kopējais pārvadājumu apjoms varētu ap 3 milj. t.

1998. gadā reģistrētā AS “Baltijas Ekspresis” patiesie labuma guvēji ir Aivars Lembergs, Ursula Harrand un Rudolfs Meroni.