A.C.B. padomei pievienojies Jānis Stakens

14.09.2023 06:31:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo par veiktajām izmaiņām ceļu būves firmas AS  “A.C.B.” padomē. Lursoft izziņā redzams, ka no padomes locekles amata atcelta Viktorija Berkoviča, kura šo amatu ieņēma vien kopš š.g. 22. maija, un viņas vietā iecelts Jānis Stakens.  Uzņēmuma padomes priekšsēdētāja amatu turpina ieņemt Rahmiels Deičs, bet padomes priekšsēdētāja vietnieka – Pēteris Lejnieks.

Jaunais AS “A.C.B.” padomes loceklis Jānis Stakens šobrīd ieņem amatus vienlaikus 12 uzņēmumos un nevalstiskajās organizācijās.

Ceļu būves firmas AS “A.C.B.” apgrozījums 2022. gadā palielinājies līdz 105,6 milj. EUR, kas ir par 43,2% vairāk nekā gadu iepriekš. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka līdz ar apgrozījumu augusi arī AS “A.C.B.” peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 2,78 milj. EUR (peļņa 2021. gadā – 0,79 milj. EUR). Iesniegtajā vadības ziņojumā ceļu būves firma skaidrojusi, ka peļņa augusi galvenokārt pateicoties veiktajiem izmaksu optimizācijas pasākumiem.

Pārskata gadā AS “A.C.B.” vadība turpināja grupas integrācijas pasākumus, lai palielinātu kopējo grupas sadarbību un uzlabotu tās pārvaldību, optimizējot resursus un stiprinot tirgus pozīcijas. Paralēli tika veikti ieguldījumi AS “A.C.B.” attīstībā, kā rezultātā uzņēmums turpmākajos gados būtiski palielinās apgrozījumu un rentabilitāti. 2022. gadā tika turpināts darbs pie potenciālajiem investīciju projektiem un jaunām tirgus iespējām.

Jānorāda, ka Konkurences padome pret AS “A.C.B.” iepriekš ierosināja lietu. Tās ietvaros 2023. gadā ar Konkurences padomi panākts izlīgums tiesiskā strīda izbeigšanai. Uzņēmums arī ieguvis atzinumu no Konkurences padomes par uzticamības atjaunošanu, kas AS “A.C.B.” dod tiesības turpmāk piedalīties iepirkumos.

Aizvadītajā gadā AS “A.C.B.” bija darba devējs 399 strādājošajiem, ceļu būves firmai valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 3,28 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 1,79 milj. EUR.

1992. gadā reģistrētais AS “A.C.B.” pagājušajā gadā uzvarējis 14 publisko iepirkumu konkursos. No tiem lielākais bijis Daugavpils pilsētas pašvaldības konkurss nepilnu 11,29 milj. EUR vērtībā. Šogad uzņēmums uzvarējis trīs iepirkumos, to vidū lielākais ir SIA “Rīgas ūdens” 20 milj. EUR konkurss par ceļa seguma atjaunošanas darbiem pēc ūdensvada un kanalizācijas tīklu remonta un avārijas likvidācijas darbu pabeigšanas, kā arī satiksmes organizācijas darbu veikšanas laikā.