“Baltic Container Terminal” palielinājis apgrozījumu līdz 19,47 milj. EUR

18.09.2023 06:48:00

SIA “Baltic Container Terminal” izdevies 2022. gadā palielināt apgrozījumu par 32,27%, rādītājam sasniedzot 19,47 milj. EUR. Lursoft dati rāda, ka pagājušajā gadā arī ievērojami augusi SIA “Baltic Container Terminal” peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 8,59 milj. EUR (2021. gadā – 5,49 milj. EUR).

Nākotnē SIA “Baltic Container Terminal” sagaidot, ka gan tarifi, gan izmaksas paliks pašreizējā līmenī, savukārt eksports no Latvijas palielināsies. Uzņēmums iecerējis palielināt caurlaidspēju.

Šogad Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments apturējis tiesvedību lietā par Valsts ieņēmumu dienesta noteikto muitas parādu SIA “Baltic Container Terminal”. Plašsaziņas līdzekļos vēstīts, ka Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvalde konstatējusi, ka Rīgas brīvostas brīvajā zonā novietotās un brīvās zonas uzskaitē ņemtās preces, kas ievestas jūras transportu konteineros, ir izvestas no brīvās zonas bez nākamās muitas procedūras piemērošanas. Tiesvedība apturēta, lai ar prejudiciāliem jautājumiem varētu vērsties Eiropas Savienības Tiesā par Eiropas Savienības tiesību normu interpretāciju.

1996. gadā reģistrētā SIA “Baltic Container Terminal” kapitāldaļu turētājs ir SIA “Mariner Finance Baltic”, savukārt patiesais labuma guvējs – Maltas valstspiederīgais Marin Hili. Pērn SIA “Baltic Container Terminal” bija darba devējs 180 darbiniekiem, kopumā valsts kopubdžetā nodokļu maksājumos samaksājot 1,85 milj. EUR.