Būvkompānija VELVE strādājusi ar zaudējumiem

21.09.2023 06:43:00

Aizvadītajā gadā būvkompānija SIA “VELVE” apgrozījusi 69,15 milj. EUR, saglabājot apgrozījuma rādītāju 2021. gada līmenī. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2022. gadu SIA “VELVE” noslēgusi ar 3,18 milj. EUR lieliem zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka pēdējo reizi ar zaudējumiem SIA “VELVE” strādājusi tālajā 2004. gadā.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka pagājušajā gadā, ņemot vērā radušos neparedzamos globāla un reģionāla rakstura nepārvaramas varas apstākļus – Krievijas uzsākto karu Ukrainā –, SIA “VELVE” projektu realizācijas tempi un apjomi samazinājās. Uzņēmums norādījis, ka būtiski tika ierobežota būvniecības izejmateriālu pieejamība un nozarē tika piedzīvots nepieredzēts cenu sadārdzinājums, tostarp darba spēka un energoresursu pozīcijās.

Aizvadītajā gadā SIA “VELVE” veiksmīgi noslēgusi vairāku būvniecības projektu realizāciju, tostarp Liepājas Reģionālās slimnīcas telpu pārbūvi un atjaunošanu, bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes iekārtas izveidi poligonā “Getliņi” u.c. Nepanākot vienošanos ar pasūtītāju par būvniecības izmaksu sadārdzinājuma kompensāciju, SIA “VELVE” bija spiests vienpusējā kārtā atkāpties no Ieslodzījuma vietu pārvaldes Mācību centra ēkas Olainē projekta realizācijas. Tāpat arī š.g. augustā noslēgta abpusēja vienošanās ar biroju centra VERDE pasūtītāju, vienojoties par būvdarbu neturpināšanu. Jānorāda, ka 2022. gadā uzņēmums nodeva ekspluatācijā biroju kompleksa VERDE A korpusu, kas nekustamo īpašumu forumā “Baltic Real Estate Leaders Forum” ieguvis gada projekta balvu.

Šogad SIA “VELVE” turpina darbu pie konkurētspējas nostiprināšanas, kā arī turpina piedalīties dažādos valsts un pašvaldību finansētos būvniecības projektu iepirkumos, kā arī koncentrējas uz vidēju un lielu privāto projektu attīstītāju iecerēm.

1992. gadā reģistrētās SIA “VELVE” patiesā labuma guvēja ir Jekaterina Nikuļina. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 126 darbinieki.