"iCotton" cer ievērojami palielināt apgrozījumu

22.09.2023 06:31:00

Kokvilnas produktu un personīgās higiēnas produktu ražotājs SIA “iCotton” 2022. gadā strādājis ar 9,33% apgrozījuma kritumu. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pagājušajā gadā uzņēmums apgrozījis 19,64 milj. EUR, pārskata gadu noslēdzot ar 20,44 tūkst. EUR zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka Liepājā reģistrētais uzņēmums ar zaudējumiem iepriekš strādājis vien 2013. un 2014. gadā, kad tikko bija uzsācis savu darbību.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “iCotton” norādījis, ka tā apgrozījuma samazinājums 2022. gadā saistīts ar jaunu higiēnas preču ražošanas līnijas izveidi un testēšanu, kur piesaistīta daļa no esošās ražotnes darbiniekiem. Tāpat arī apgrozījuma samazināšanos ietekmēja politiskā situācija, apgrūtinātā loģistika un patērētāju pirktspējas samazināšanās. Jānorāda, ka pērn uzņēmums uzstādīja divas higiēnas pakešu ražošanas līnijas.

Pērn uzņēmumā strādāja 152 darbinieki. Lursoft izpētījis, ka SIA “iCotton” pagājušajā gadā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājis 725,10 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 334,48 tūkst. EUR.

Aptuveni 97% no savas saražotās produkcijas “iCotton” eksportē uz ārvalstīm. Uzņēmuma galvenie noieta tirgi ir Polija, Krievija un Ukraina. Tāpat arī produkcija tiek eksportēta uz Lielbritāniju, Grieķiju, Vjetnamu, Lietuvu un Slovākiju.

Runājot par nākotnes attīstības perspektīvām, SIA “iCotton” norādījis, ka aktīvi strādā pie investīcijām jaunās ražošanas iekārtās, kas palielinās saražoto produktu daudzveidību. Liekot lietā patentētas kokvilnas apstrādes tehnoloģijas, uzņēmums plāno uzsākt vairāku jaunu produktu ražošanu, kuru vidū būs sieviešu higiēnas preces, kā arī sausās salvetes. Pateicoties ražošanas kompleksa paplašināšanai un ražošanas modernizācijai, SIA “iCotton” vadība paredz, ka 2023. gadā higiēnas preču grupas ražošanas un pārdošanas apgrozījums, salīdzinot ar gadu iepriekš, pieaugs vairākkārtīgi.