"Heidelberg Materials Latvija Betons" plāno nodarbināt divas ražotnes

26.09.2023 09:33:00

Transporta betona ražotājs SIA “Heidelberg Materials Latvija Betons” iesniegtajā vadības ziņojumā norāda, ka 2022. gadā tam nav izdevies izpildīt budžetu un sasniegt iecerētās prognozes. Uzņēmums slēdzis Ikšķiles un Dobeles ražotnes, izpārdodot pamatlīdzekļus. Turpmāk uzņēmums plāno nodarbināt divas ražotnes.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pērn SIA “Heidelberg Materials Latvija Betons” apgrozījis 7,73 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 5,48 tūkst. EUR peļņu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 36,79%. 2021. gadā SIA “Heidelberg Materials Latvija Betons” strādāja ar 1,13 milj. EUR zaudējumiem.

“Krievijas karaspēka iebrukums Ukrainā 2022. gada februārī un tam sekojošo sankciju ieviešanai ir visaptveroša ekonomiska ietekme. Sankciju rezultātā no Krievijas un Baltkrievijas netiek ievests cements, kas bija lētāks, tādējādi mazinās konkurence tirgū un pieaug cenas,” norādījis SIA “Heidelberg Materials Latvija Betons”.

1995. gadā reģistrētais SIA “Heidelberg Materials Latvija Betons”, kas pēdējos divdesmit gadus bija zināms ar nosaukumu SIA “HC Betons”, aizvadītajā gadā bija darba devējs 34 darbiniekiem. Zviedru kapitāla uzņēmumam šobrīd reģistrētas trīs struktūrvienības – rūpnīca Ķekavas pagastā, ražotne Rāmuļu ielā, Rīgā, kā arī ofiss galvaspilsētā.