Mainījies “TeleTower” kapitāldaļu turētājs

04.10.2023 06:26:00

SIA “TeleTower”, kura pamatdarbība saistīta ar telekomunikāciju infrastruktūras nomas pakalpojumiem, mainījis kapitāldaļu turētāju no SIA “BITE Latvija” uz lietuviešu UAB “TeleTower”. Lursoft dati rāda, ka SIA “TeleTower” izveidots 2009. gadā, atdalot daļu no SIA “BITE Latvija”, tādējādi nodalot telekomunikāciju operatora darbības no mobilo sakaru torņiem un mastiem, lai nostiprinātu bāzes staciju torņu infrastruktūru Latvijā un veicinātu torņu izplatību reģionos.

Pagājušajā gadā SIA “TeleTower” fokusējās uz infrastruktūras attīstību, pakalpojumu klāsta paplašināšanu un sadarbības nostiprināšanu ar esošajiem klientiem, piesaistot arī jaunus. 2022. gadā kopā ar sadarbības partneriem SIA “TeleTower” izbūvēja Latvijas teritorijā sešus jaunus elektronisko sakaru mastus. Kopumā SIA “TeleTower” pārvaldījumā 2022. gada nogalē bija 760 infrastruktūras objekti, no tiem 279 sakaru torņi un masti.

Jānorāda, ka gluži tāpat kā SIA “TeleTower”, arī tā jaunais kapitāldaļu turētājs UAB “TeleTower” dibināts 2009. gadā. Lietuviešu uzņēmuma pamatkapitālu veido 422,37 tūkst. EUR un minētais “Bite Lietuva” meitas uzņēmums veic tādas pašas funkcijas kā SIA “TeleTower” Latvijā.

Pagājušajā gadā SIA “TeleTower” apgrozījis 4,9 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 0,56 milj. EUR peļņu.