Pasludināts "Ceļu pārvalde" maksātnespējas process

09.10.2023 06:32:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka aizvadītajā nedēļā pasludināts AS “Ceļu pārvalde” maksātnespējas process. Par procesa administratori iecelta Elīna Karstā.

Jānorāda, ka š.g. jūnijā tika ierosināts AS “Ceļu pārvalde” tiesiskās aizsardzības process, taču divus mēnešus vēlāk tas izbeigts, jo procesa pasākumu plānu nebija atbalstījis Maksātnespējas likuma 42. panta trešajā daļā noteiktais kreditoru vairākums.

AS “Ceļu pārvalde” reģistrēta 1991. gadā. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs iepriekš bijis mūžībā aizgājušais Adigjozals Mamedovs, savukārt kopš š.g. aprīļa par uzņēmuma jauno patieso labuma guvēju uz mantojuma aizgādnības pamata kļuvusi Jadviga Mamedova.

Lursoft izziņas dati rāda, ka 2021. gadā AS “Ceļu pārvalde” apgrozījums palielinājās līdz 30,2 milj. EUR, tomēr, neskatoties uz to, uzņēmums strādājis ar 1,28 milj. EUR zaudējumiem. Jaunākais pārskats par saimniecisko darbību 2022. gadā vēl nav pieejams.

Šobrīd AS “Ceļu pārvalde” uzkrātais nodokļu parāds pārsniedz jau 607,7 tūkst. EUR, tāpat arī tam reģistrēts ievērojams skaits kavētu maksājumu. Jānorāda, ka š.g. septembrī ar Valsts ieņēmumu dienesta lēmumu arī piemērota aizlieguma atzīme komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai komercķīlu reģistrā. Lursoft izziņas dati rāda, ka šobrīd AS “Ceļu pārvalde” ir aktīvas septiņas komercķīlas, no kurām jaunākā reģistrēta vien š.g. maija beigās.