"Kurekss" valdei pievienojies Edgars Makarovs

09.10.2023 06:43:00

Aizvadītajā nedēļā paplašināta SIA “Kurekss” valde, liecina Lursoft izziņas informācija. Uzņēmuma vadībai pievienojies valdes loceklis Edgars Makarovs. Savulaik viņš ieņēmis Signet Asset Management Latvia IPS valdes priekšsēdētāja amatu, kā arī vadījis Ieguldījumu pārvaldes AS “CBL Asset Management”.

Jānorāda, ka š.g. jūnijā SIA “Kurekss” valdei pievienojās arī Māris Petrovskis.

Šobrīd kokapstrādes uzņēmuma SIA “Kurekss” valde sastāv no piecām amatpersonām, valdes priekšsēdētāja amatu ieņemot Jānim Apsītim, bet valdes locekļu – Arnim Apsītim, Edgaram Makarovam, Mārim Petrovskim un Armandam Tolkaņovam.

No realizācijas viedokļa 2022. gads SIA “Kurekss” bijis ar vislielāko apgrozījumu visā tā pastāvēšanas laikā. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pagājušajā gadā SIA “Kurekss” kāpinājis apgrozījumu līdz 89,43 milj. EUR. “Ražošanas un realizācijas apjomi visās pozīcijās pārsniedza plānotos, tomēr tirgus gada otrajā pusē kardināli mainījās, tāpēc peļņa sasniedza tikai 2 milj. EUR,” iesniegtajā gada pārskatā norādījis uzņēmums. Jānorāda, ka 2021. gadā tas pēc nodokļu nomaksas nopelnīja 19,19 milj. EUR.

Visvairāk produkcijas SIA “Kurekss” tradicionāli realizējis Lielbritānijā, kur atrodas uzņēmuma stabilākie pircēji. Labi rezultāti bijuši arī Dienvidkorejā, ASV, Francijā un Vācijā.

Uzņēmums norādījis, ka 2022. gadā zāģbaļķu piegādes bija vienmērīgas un ražošana tika nodrošināta plānotajos apjomos. SIA “Kurekss” arī turpinājis zāģmateriālu kalšu tehnisko uzlabošanu un veicis ražošanas procesu vadības pāreju uz jaunāko datorsistēmu versiju. Jānorāda, ka pērn SIA “Kurekss” arī iegādājies blakus esošo teritoriju, šim nolūkam izmantojot savus finanšu līdzekļus.

Jānim un Arnim Apsīšiem piederošais SIA “Kurekss” 2022. gadā nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 3,12 milj. EUR, tostarp 1,6 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,88 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Pērn uzņēmumā strādāja 171 darbinieks.