Vairumtirgotāja “Jungent Latvia” apgrozījums audzis par 31,84%

11.10.2023 06:53:00

Laika periodā no 2022. gada 1. jūlija līdz š.g. 30. jūnijam plaša patēriņa preču vairumtirgotājs SIA “Jungent Latvia” kāpinājis apgrozījumu līdz 32,08 milj. EUR, kas ir par 31,84% vairāk nekā gadu iepriekš. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pagājušajā finanšu gadā augusi arī SIA “Jungent Latvia” peļņa pēc nodokļiem, kas sasniegusi 496,94 tūkst. EUR (gadu iepriekš – 151,40 tūkst. EUR).

“Neskatoties uz kopējo ekonomikas lēno attīstību, uzņēmums sasniedza uzstādītos mērķus, saglabājot tirdzniecības apjomus un paplašinot produktu klāstu,” par saimnieciskās darbības rezultātiem 2022./2023. gadā saka SIA “Jungent Latvia”. Uzņēmums savā vadības ziņojumā norādījis, ka pārskata gadā tika veltīta liela uzmanība līgumu un mārketinga atlaižu piemērošanas kritērijiem, ieviešot dažādus kontroles algoritmus. Īpašs uzsvars pagājušajā gadā likts uz zīmolu ienesīgumu, kā arī turpināts darbs sortimenta pilnveidošanas jomā, tostarp daži mazie zīmoli, kas neatbilda finanšu un veiksmīgas mārketinga stratēģijas kritērijiem, izņemti no sortimenta.

SIA “Jungent Latvia” turpina iesākto pārdošanas, loģistikas, kā arī citu ar uzņēmuma saimniecisko darbību saistīto izmaksu optimizēšanu. Liela uzmanība tiek veltīta FMCG un Shell eļļu un smērvielu tālākai attīstībai un tirgus pozīcijas nostiprināšanai.

SIA “Jungent Latvia” reģistrēts 1996. gadā un pieder igauņu JNG Investments OU. Pērn vairumtirgotājs ar darba vietām nodrošināja 58 darbiniekus, kopumā nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājot 3,8 milj. EUR. Šobrīd uzņēmumam reģistrētas septiņas aktīvas struktūrvienības.