“Huawei Technologies Latvia” iecelta jauna valde

23.10.2023 07:19:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka SIA “Huawei Technologies Latvia” ievēlēta jauna valde. Par valdes priekšsēdētāju iecelts Dawei Liu, bet valdes locekļiem – Xin Wang un Yongjun Zhao. Neviena no iepriekšminētajām personām pirms tam nav ieņēmusi amatus citos Latvijā reģistrētos uzņēmumos. Līdz ar izmaiņām valdē no amatiem atceltas līdzšinējās SIA “Huawei Technologies Latvia” amatpersonas – valdes priekšsēdētājs Jianhua Gan un valdes locekļi Lei Zhang un Pan Zong.

Telekomunikāciju uzņēmums SIA “Huawei Technologies Latvia” pērn piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 27%, rādītājam samazinoties līdz 9,6 milj. EUR. Lursoft dati rāda, ka līdz ar apgrozījumu sarukusi arī SIA “Huawei Technologies Latvia” peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas samazinājusies līdz 8,2 tūkst. EUR (2021. gadā – 212,2 tūkst. EUR).

Iesniegtajā vadības ziņojumā uzņēmums norādījis, ka 2022. gadā, kad situācija pēc pandēmijas bija sākusi uzlaboties, straujais enerģijas cenu kāpums ārkārtīgi spēcīgi ietekmēja klientu uzņēmējdarbību, kas skāra arī SIA “Huawei Technologies Latvia” partnerus. “Reaģējot uz finanšu krīzes risku un ienākumu samazināšanos, kā arī uz to, ka cilvēki izlietojuši ievērojamas uzkrājumu summas pirmās nepieciešamības precēm, potenciālie klienti, pieņemot lēmumus par lielāka apjoma pirkumiem vai jaunu ierīču iegādi, bija piesardzīgāki,” norādījis uzņēmums. Tas sakaidrojis, ka uzņēmējdarbību patēriņa preču jomā joprojām ietekmē ASV noteiktās sankcijas pret HUAWEI, kas liedza tai strādāt ar Google platformu un savās ierīcēs instalēt Google Play Store.