SIA Grāmatu nams Valters un Rapa pagājušo gadu noslēdz ar zaudējumiem

29.05.2013 08:53:00

Pagājušajā gadā SIA Grāmatu nams Valters un Rapa turpinājis just ekonomiskās nestabilitātes un nedrošības sekas, kam sekojis Latvijas iedzīvotāju pirktsējas kritums, norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā. Tomēr, lai cīnītos ar pirkumu skaita samazinājumu, uzņēmums aizvadītajā gadā plānojis dažādas reklāmas un mārketinga aktivitātes, tostarp gan jau sevi pierādījušās Cenu revolūcija un Iepērcies skolai laicīgi, gan arī jaunas aktivitātes.

Pērn grāmatu tirgotāja apgrozījums sarucis līdz 1,565 milj.Ls, kas, salīdzinājumā ar 2011.gadu, ir kritums par 9,91%. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 28,632 tūkst.Ls zaudējumiem.

Kā norāda grāmatu nama vadība, arī 2012.gadā tāpat kā iepriekš ir pierādījušās prognozes par mācību grāmatu apgrozījuma kritumu, tādēļ meklēti jauni kancelejas un hobija preču piegādātāji, palielinot un dažādojot šīs preču grupas klāstu veikalos. Uzņēmums arī uzsācis veiksmīgi sadarboties ar šī sortimenta preču piegādātājiem no Eiropas Savienības valsīm, tādejādi samazinot sadarbību ar importētājfirmām Latvijā, kas ļāvis samazināt preču iepirkšanas cenas.

2012.gadā SIA Grāmatu nams Valters un Rapa saņēmis apbalvojumu no Latvijas Tirgotāju Asociācijas kā Labākais tirgotājs. Tāpat arī uzņēmumam piešķirts sertifikāts par iekļaušanu Valsts ieņēmumu dienesta baltajā sarakstā.

SIA Grāmatu nams Valters un Rapa reģistrēts 2001.gadā un pieder AS VALTERS UN RAPA, kurš ir arī SIA Apgāds Valters un Rapa un SIA KNITE īpašnieks.